Vali Kızılcık'tan Dörtyol'a Ziyaret

Vali Kızılcık'tan Dörtyol'a Ziyaret

Trabzon Valisi Recep Kızılcık Dörtyol Erikli Yaylasında ağırlandı. Kızılcık belediyeyi de ziyaret etti.

Haber ve Fotoğraflar:

Ali Osman Çoban

 

akparti_dortyol_iftar7.jpg

 

Ramazan ayında iftarını vatandaşlarla birlikte yapan Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, bu sefer de orucunu Akçaabat’ın Akpınar Beldesi Sırt Mezrası’nda vatandaşlarla birlikte açtı.

 

Vatandaşlarla birlikte iftarını yapıp orucunu açan Vali Dr. Recep Kızılcık ve eşi Sema Kızılcık, vatandaşlarla iç içe olmaktan dolayı çok mutlu olduklarını söylediler.

 

Vali Kızılcık’ı beldeye gidişinde Akçaabat Kaymakamı Erol Özkan, Dörtyol Belediye Başkanı Cevat Birinci, Akpınar Belediye Başkanı Mehmet Ali Değermenci, Doğanköy Belediye Başkanı Kazım Atmaca, il genel meclisi üyeleri, muhtarlar ve vatandaşlar karşıladı.

 

İftar öncesi Dörtyol Belediyesi’ni ziyaret eden Vali Kızılcık, Başkan Cevat Birinci’den belde hakkında bilgi aldı. Daha sonra Akpınar Beldesi’ne geçen Vali Kızılcık, iftarını Sır Mezrası’nda vatandaşlarla birlikte yaptı. 

 

İftar sonrası vatandaşlarla sohbet eden Vali Kızılcık, son yıllarda bölgemizde artan yayla turizminin daha da gelişmesi için köy ve yayla yollarının çok daha elverişli duruma getirilmesi ve tamamının asfaltlanması için çalıştıklarını söyledi. Vali Kızılcık, küresel ısınmayla beraber doğa, yayla, tarih kültür ve kongre turizmine olan talep arttığına işaret ederek, bu anlamda Doğu Karadeniz Bölgesi’nin ülkenin en avantajlı konumuna sahip bölge olduğunu belirtti. Hazırlanan Master Planı’nın bölgenin gelişmesinde önemli bir rol oynayacağına işaret eden Vali Kızılcık, “Çok güzel bir bölgede yaşıyoruz. Yazın bu sıcağında sizler gibi turistlerinde buralardan istifade etmesi ve bunun sonucunda daha fazla gelir sağlamak için önemli çalışmalar yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

 

Vali Kızılcık, yaylaların standardı yüksek yollarla birbirine bağlanması ve kolay ulaşımın sağlanması amacıyla çalışmalar yapıldığını da sözlerine ekledi.

 

Vali Kızılcık ile yaylaya gelen Bayan Kızılcık ise yayladaki bir eve konuk oldu ve iftarını ev halkı ile birlikte yaptı.

 

Bayan Kızılcık, “Ramazan ayı boyunca iftarımızı vatandaşlarımızla birlikte yapmaya çalıştık. Vatandaşlarımıza yalnız olmadıklarını hissettirdiysek ne mutlu bize” diye konuştu. Bayan Kızılcık’ın evlerine misafir olduğu aile bireyleri ise, evlerine misafir olup kendilerine devletin sıcaklığını hissettirdiği için Bayan Kızılcık’a teşekkür ettiler.

 

Sırt Mezrası’ndaki iftarın ardından Dörtyol Beldesi Erikli Yaylası’na çıkan Vali Kızılcık’ı vatandaşlar büyük bir coşkuyla karşıladı. Yayladaki vatandaşlarla sohbet eden Vali Kızılcık, “Devlet olarak, hiçbir vatandaşını yalnız bırakmayız. İnanın bu akşam Trabzon merkezde birçok yerde iftar daveti var. Ama ben sizlerle bu dağlardaki, kırsaldaki vatandaşlarımızla olmayı tercih ediyorum. Biz her zaman sizlerin yanındayız. Bunu asla unutmayın” dedi. Yayladaki çocuklara çeşitli hediyeler dağıtan Vali Kızılcık, daha sonra yayladan ayrıldı

 

akparti_dortyol_iftar6.jpg

 

İftardan sonra vatandaşlar eşliğinde yaylada bir çay ocağına giden Vali Recep Kızılcık ve Akçaabat Kaymakamı Erol Özkan burada çay içerek vatandaşlarla sohbet ettiler ve daha sonra erikli yaylasını ziyaret ettiler.

 

akparti_dortyol_iftar9.jpg

 

akparti_dortyol_iftar3.jpg 

 

img_5076.jpg

 

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Siyaset