Vali A. Celil Öz'e Veda Gecesi Düzenlendi

Vali A. Celil Öz'e Veda Gecesi Düzenlendi

Vali A. Celil Öz'e Veda Gecesi Düzenlendi

Yaklaşık üç yıldır Trabzon da valilik görevi yapan A.Celil ÖZ, başka bir göreve atanması dolayısıyla bu süre içerisinde birlikte görev yaptığı kamu görevlileri ile veda yemeğinde bir araya geldi. Yemeğe  Vali A.Celil ÖZ,eşleri hanımefendi Rukiye ÖZ ve çocuklarının yanında Garnizon Komutanı,Büyükşehir Belediye Başkanı,Cumhuriyet Baş Savcısı,Adalet Komisyon Başkanı,Bolge İdaresi Başkanı,Vali Yardımcıları,Kaymakamlar,Ortahisar Belediye Başkanı,Bölge ve İl Müdürleri katıldı.

Katılanlar adına  konuşmayı  Vali Yardımcısı Necmettin Yalınalp yaptı. Sayın valiye yine katılanlar adına hediyeyi vali yardımcısı Şükrü Kara takdim etti.Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nun konuşmasının ardından Vali ÖZ mikrofona davet edildi.Vali yaptığı konuşmada;

Bilindiği gibi vedalar duygu boyutu oldukça yoğun olan bir süreç. Ancak her zaman söylediğimiz gibi bizler kamu görevlisiyiz.  Kamu görevlisi olarak insanlara hizmet etmek, farklı memleketlerde çalışmak, o memleketlerin güzelliklerini, mutluluklarını ve hüzünlerini yaşamak bizim için bir zenginliktir. Ve her veda bir başka başlangıçtır diye düşünüyorum.Dolayısıyla kamu görevliliğinin en büyük zenginliklerinden birisi de budur. Türkiye’nin, Dünyanın her bir tarafını yaşama, görme , insanlara hizmet etme fırsatı yakalamak bir şanstır.

Meslek hayatım boyunca memleketin batısında çok çalışmadım. Genelde orta ve doğu kesimlerinde görevler aldım. En son olarak ta Orta ve Doğu Karadeniz bölgelerinde hizmet etme fırsatı buldum. Yapmış olduğum tüm görevlerimde her daim hizmet anlayışım öncelikle sevgi, saygıya dayanan ve bir ekip ruhuyla çalışma esasına dayanan ve herkesin iyi niyetli bir şekilde kamu görevi yapma peşinde olduğunu düşünen bir yapıyla çalışma prensibine sahip oldum. Ve her zaman  görev ve hizmet verilmez alınır. Kimin ne kadar kapasitesi , sorumluluk duygusu ve vicdanı varsa o görevi yapar. Yapılan işlerde kötü niyet ve kasıt olmadığı sürece de tüm hataların telafisi vardır anlayışına hakim oldum. Bu anlayışla birlikte bugüne kadar güzel bir ekiple çalıma fırsatı buldum. Bunlardan daha da güzel olanı Türkiye’nin güzel bölgelerinde çalışma imkanım oldu ve memleketime güzel hizmetler yaptığımı düşünüyorum.

Valilik konumuna gelindiğinde ise; valilik mevki hizmet anlamında çok onurlu ve büyük sorumlulukları olan  bir görev. Ancak ben bu görevi unvanından ziyade hep bir emanet, ağır bir sorumluluk ve üzerimde önemli bir yük olarak gördüm. Ve bütün duam şuydu ki, bu görev sürecini vicdanlı bir şekilde tamamlamayı hep arzu ettim. Ve Allah’ta bunu bana nasip etti. Daha da güzeli Türkiye’nin iki güzel şehrinde valilik yapma fırsatım oldu. Bunlardan birisi şehzadeler şehri olan Amasya, bir diğeri de Osmanlının önemli bir sancağı olan Trabzon. Dolayısıyla bunun benim için önemli bir ayrıcalık ve gurur kaynağı  olduğunu ifade etmek istiyorum.

 Az önce izlediğim slaytta çok farklı duyguları bir arada yaşadım. Bu şehrin dağında, tepesinde, yaylasında, deresinde, okulunda, sporunda, hastanesinde farklı mekanlarında çok güzel çalışmalarımız oldu. Salonda bulunan bütün arkadaşlarımızla birlikte güzel mesailer harcadık. Karşılıklı sevgi ve saygıyla birbirimizi üzmeden, kırmadan bir ekip ruhuyla güzellikler ortaya koyduk diye düşünüyorum. Ancak her güzelliğin bir sonu var. Hem çalışma arkadaşlarıma hem de Trabzon’la ilgili hep güzel hatırlara sahip olacağım. Bu güzel şehre bundan sonra, Trabzon un kalkınmış gelişmiş halini  görmek için ziyaretçi olarak geleceğiz.

Bu akşamki program için herkese teşekkür ediyorum. Görev sürecimizin ilk başlangıcından buyana iyi niyetle, karşılıklı sevgi ve saygı çerçevesinde çalışarak bizlere her türlü işbirliği ile destek veren tüm kamu kurum kuruluşlarımıza, yerel yöneticilerimize bu güzellikleri bizimle yaşayıp, yaşattıkları için bu şehrin güzel insanlarına güzel hizmet etme fırsatı ve imkanını beraber paylaştığımız için teşekkür ediyorum” dedi.

vali-celil-oz.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler