Vakıf Yuva Yapıyor

Vakıf Yuva Yapıyor

Vakıf Yuva Yapıyor

VAKIF YUVA YAPIYOR

2013-2016 yılları arasında yardıma muhtaç 19 aile için betonarme ev yapan Akçaabat Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, ev yardımlarını prefabrik evlerle sürdürüyor.

500 BİN LİRAYA 20 YUVA

2013-2016 yılları arasında Karpınar, Aydınköy, Adacık, Maden (2), Uçarsu, Derecik, Özakdamar, Yeniköy, Doğanköy (3), Koçlu, Acısu, Yeşilyurt, Kirazlık, Sertkaya, Akdamar, Çamlıca ve Çukurcu Mahallelerinde 20 yardıma muhtaç aileye betonarme ev yaparak teslim eden Vakıf, bu iş için 500 bin lira harcadı.

3 PREFABRİK EV

Ev yapım işini bu yıl prefabrik evlerle sürdüren vakıf, Acısu Mahallesi’nde ikamet eden 3 çocuk sahibi Asiye Üçüncü için inşa ettirdiği 66 metrekarelik prefabrik evi yılın ilk günlerinde tamamlayıp teslim etmişti. Derecik Mahallesi’nde ikamet eden Sebahattin Ören için de ev yapımını sürdüren Vakıf, ikinci evi ise geçtiğimiz günlerde Dörtyol Erikli’de tamamlayıp Ömer Aydın’a teslim etti. Evlerin her biri 20’şer bin liraya maloldu.

ÇEK-YAT DA İSTEDİ

Erikli’de ikamet eden ve eski evi kullanılamaz halde olan 81 yaşındaki çoban Ömer Aydın’ın eşiyle beraber ikamet ettiği evin yerine prefabrik ev kuran Vakıf, 1 ineği ve 1 koyunu bulunan aileye evinin anahtarını Kaymakam Soner şenel aracılığıyla verdi. Aileyi evinde ziyaret eden Kaymakam Şenel’e dua eden yaşlı çift, Kaymakam Şenel’den bir de çek-yat istedi. Kaymakam, genç çiftin bu isteğini kırmadı.

 

ONARIM DA YAPIYOR

Öte yandan Akçaabat Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, evi olup da bu evi onarmaya gücü yetmeyen vatandaşlara da yardım elini uzatıyor. Vakıf tarafından bu yıl içerisinde Aydınköy, Kirazlık, Adacık, Uçarsu, Darıca, Akçakale, Kuruçam, Yeşilyurt ve Kaleönü mahallelerinde 17 kişinin barındığı 9 evin onarımına 67 bin 500 liralık yardım yaptı. 

vakif-yuva-yapiyorr.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Haberler