Vakıf Üniversitesi Geliyor

Vakıf Üniversitesi Geliyor

Trabzon Milletvekili Mustafa Cumur, Düzköy yolu üzerinde bulunan TEKEL binasınsa kurulması planlanan vakıf üniversitesinin gerekli prosedürü tamamlamasına az bir zaman kaldığını belirtti.

Trabzon Milletvekili Mustafa Cumur, Akçaabat’ın Helvacı Köyü sınırları içerisinde yer alan Tütün, Tütün Mamulleri, Tuz ve Alkol İşletmeleri Anonim Şirketi’ne ait Yaprak tütün İşletme Müdürlüğü’nde açılması planlanan vakıf üniversitesinin gerekli prosedürü tamamlamasına az bir zaman kaldığını belirtti.

Mevcut binaların 49 yıllığına üniversite açılması için kurulan mütevelli heyete kiralanması için gerekli evrağın Maliye Bakanı’nın, üniversite açılması işinin de Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK)’nun onayının alındığını ve  dün mütevelli heyetinin binada incelemelerde bulunduğunu belirten Milletvekili Cumur, YÖK Genel Kurulu’nun onayının 1,5 ay içerisinde alınacağını söyledi.

Milletvekili Mustafa Cumur, Akçaabat’a bir devlet üniversitesinin kurulması için verdiği çabalara da gerek kamuoyundan ve gerekse de muhalefet partilerinden beklediği desteğin gelmemesinden duyduğu üzüntüyü de dile getirdi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum
Haberler