Vadide Akçaabat Gecesi

Vadide Akçaabat Gecesi

Trabzon Belediyesi'nin bu yıl 4.'sünü düzenlediği Zağnos Vadisi'ndeki Ramazan Etkinlikleri'nde Akçaabat Gecesi yapıldı.

 

Trabzon Belediyesi'nin bu yıl 4.'sünü düzenlediği Zağnos Vadisi'ndeki Ramazan Etkinlikleri'nde  Akçaabat Gecesi yapıldı.

Trabzon Belediyesi'nin 4.sünü düzenlediği ve uluslararası nitelik kazanan Zağnos etkinlerinde Akçaabatlılar gecesine Trabzon Belediye Başkan Vekili Seyfullah Kınalı, Akçaabat Belediye Başkan Yardımcısı Osman Parlayan ve çok sayıda vatandaş katıldı.

horon.20120810114302.jpg

horon1.20120810114309.jpg 

Akçaabat gecesinde, Akçaabat Belediyesi'nin Türk Halk Müziği ve Türk Sanat Müziği korosunda yer alan yöresel sanatçılardan bir grup yapılarak karma bir program sunuldu. İlahilerden oluşan bir fasıldan sonra Türk Halk Müziği'nin sevilen parçaları seslendirildi. Sahnelenen eserler izleyenlerden büyük alkış aldılar.

 Akçaabat gecesinde horon gösterisi izleyenlerden büyük beğeni kazandı. Akçaabat Belediyesi'nin Folklor Derneği'nin karma halkoyunları ekibi Zağnos Vadisi'ndeki izleyicilere doyumsuz bir gösteri sundular. Zağnos Vadisi'ndeki gecenin son bölümünde yine Akçaabatlı yöresel sanatçılar Ahmet Akyüz, Necmettin Öksüz, İsmail Cumur ve Kemal Bilazer kemençe eşliliğinde Akçaabat yöresine has türküler seslendirdiler. Akçaabatlılar gecesi Zağnos'a ayrı bir renk kattılar.

 Gecenin sonunda Trabzon Belediye Başkan Vekili Seyfullah Kınalı ile Akçaabat Belediye Başkan Yardımcısı Osman Parlayan karşılıklı olarak belediyeleri adına plaket sundu

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Haberler