Uyuşturucu Davasında Karar

Uyuşturucu Davasında Karar

Akçaabat'ta düzenlenen operasyonla yakalanan ve uyuşturucu kaçakçılığı yaptığı gerekçesiyle yargılanan sanık, 4 yıl 2 ay hapis ve 200 lira adli para cezasını çarptırıldı.

Trabzon 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, bir süre önce tutuklu bulunduğu cezaevinden tahliye edilen sanık Selim Karabulut katılmazken, avukatı Turan Çelik duruşmada hazır bulundu.

Kararını açıklayan mahkeme heyeti, Karabulut'a ''Uyuşturucu maddeyi satın almak ve ticaret amaçlı bulundurmak'' suçundan 4 yıl 2 ay hapis ve 200 lira adli para cezası verdi.

Karabulut, 2006 yılında Akçaabat’ta bir kargo şirketi önünde, kendisine bir zarfa konularak kargo ile gönderilen 256 adet uyuşturucu nitelikli ekstacy hapı aldıktan sonra bir ihbarı değerlendiren polislerce olay yerinde yakalanmıştı.

Savcılıktaki ifadesinde, olay öncesi ''Hüseyin'' isimli bir arkadaşının tanıştırdığı 2 kişiden bu kişilere silah temin etmek için 2 bin lira aldığını, ancak silahı vermediğini anlatan Karabulut, olay günü de Hüseyin'in evinde unuttuğu ve söz konusu 2 kişi tarafından kendisine gönderilen gemici belgesini almak için kargo şirketine gittiğini savunmuştu.

Karabulut, 2 kişinin kendisine gemici belgesi yerine uyuşturucu hap göndererek komplo kurduğunu ileri süren Karabulut, çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler