Ustaoğlu çekildi

Ustaoğlu çekildi

AK Parti Akçaabat Belediye Başkan adayı olarak Dr. Mahmut Haydar Ustaoğlu noter kanalıyla adaylıktan çekildi.İşte İlk tepkiler.

AK Parti'nin Akçaabat Belediye Başkan adayı olarak açıkladığı Dr. Mahmut Haydar Ustaoğlu noter kanalıyla AK Parti Genel Merkezi'ne adaylıktan çekildiğini bildirdi.

AK Parti Akçaabat İlçe Teşkilâtı'nın 5 Ocak Pazartesi günü düzenlediği bir basın toplantısıyla "resmen" adaylığını açıkladığı Dr. Mahmut Haydar Ustaoğlu, AK Parti Genel Merkezi'ne gönderdiği çekilme metninde gerekçe olarak "sağlık durumunun elverişli olmamasını" gösterdi.

AK Parti Akçaabat Belediye Başkan Adayı olarak açıklanan az önce istifa ettiğini açıklayan Dr. Mahmut Haydar Ustaoğlu ile ilgili Akçaabat’taki

 

siyasilerin ilk tepkileri…

 

Şefik Türkmen: Olayı yeni öğrendim. “Benim dışımda gelişen bir olaydır. Şuan için bir yorum yapma şansım yok. Ancak Ak Parti ilçe başkanı Osman Çavuş’un benim hakkımda yaptığı yorumlara üzüldüğümü ifade etmeden geçemeyeceğim. Benim yapmadığım açıklamaları yapmışım gibi kamuoyuna açıklıyor. Bu açıklamalar hiç hoş açıklamalar değil. Ben kişiliğim gereği, değil Sayın Başbakanımız hakkında, hiç kimse hakkında bu tür bir açıklamarda bulunmam. Beni tanıyanlar bunu çok iyi bililer”

 

 

İsmet KIRALİ (MHP İlçe Başkanı): Bana göre hoş bir olay değil. Bu tip bir olayın hele iktidar partisinde olması ayrıca hiç hoş olmayan bir olay olarak görüyorum. Siyasi olarak bizim rakibimizin istifa etmesi her ne kadar sevindirici olsa da bu olayları tasvip edemeyiz”

 

Mustafa Nadir (CHP İlçe Başkanı):Ak Parti'de olan bir olay bizi fazla ilgilendirmiyor. Onların iç meselesi olarak bakıyorum. Biz çalışmalarımıza aynı ciddiyetle devam ediyoruz.Ancak Akçaabatlı mümtaz bir değerin bu şekilde harcanmasına üzüldük”

 

Osman ÇAVUŞ( Ak Parti İlçe Başkanı): Sayın Ustaoğlu'nun  Ankara'da isminin açıklanmamasıyla rencide edilmiştir. Dört adayı olan ilçeler açıklanırken tek aday olan ilçemizin adayının açıklanmaması kendisinide kuşkulara düşürmüştür.

Oturup bu olayı teşkilatımızla konuşacağız. 

Şefik Türken'in Ak Parti  için ismi geçitiği yönünde bana ulaşan bir bilgi yok. Eğer olurda da bu dayatma olur. Ama sayın Türkmen'i Trabzon için aday göstermeye çalışanlar şimdide Akçaabat için aynı uğraşı verebilirler. Yoksa Türkmen'e verilen bir sözmü var.Böyle birşey olursa teşkilata rağmen aday yapılmış olur. Henüz olay erken ve oturup bu olayı konuşacağız.

 

İstifa etmeyi düşünüyormusunuz sorumuza ise verdiği yanıt: " Neden istifa edelimki. Biz nöbet yerini terkeden askerlerden değiliz. Ak Parti için mücadelemizi sürdüreceğiz.

 

Fikret İNAN (BTP Akçaabat Belediye Başkan Adayı): Plansız ve projesiz çılıkan yolu bitirme imkanınız olmaz. Biz 3-4 aydan beri sürekli çalışmalarımıza devam ediyoruz. Başka bir partinin adayının istifa etmesi bizi etkilemez. Yapılan anketlerde bizim önde olduğumuz görüldü, başka adaylarda bu yolu seçebilir. " 

Dervi ALTUNTAŞ
AkçaabatAjans

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
26 Yorum
Siyaset