Üniversite İçin Kim Ne Dedi?

Üniversite İçin Kim Ne Dedi?

Sivil Toplum Yöneticileri Üniversite İçin Ne Dedi?

Yaşar Sivrikaya
 Akçaabat Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı

“Trabzon’a kurulucak olan üniversitenin Akçaabat’ta olması büyük bir olaydır. Biz sivil toplum kuruluşları olarak 2. Devlet Üniversitesini Akçaabat’ın çoktan hak ettiğini belirtiyor ve her platformda destek olacağımızı açıklıyorduk. Üniversite uzun yıllardır konuşulan bir konuydu. Sanırım YÖK onay vermiş. Emeği geçenlere başta Sayın Bakanımız Süleyman Soylu olmak üzere, trabzon milletvekillerine ve herkese teşekkür ediyorum”

İsmail Bulut
Akçaabat Esnaf Kredi Kooperatifi Başkanı

“2. Devlet Üniversitesinin kararının alınmış olması büyük bir başarıdır. Bu başarı, Akçaabat’ın ve Trabzon’un başarısıdır. Siyasiler miting meydanlarından 2. Üniversitenin kurulacağının sözünü vermişti. Sözlerinin ilk ayağını yerine getirdiler. Üniversite Akçaabat’ta sosyal ve kültürel olarak büyük katkı sağlayacağını düşünüyorum. Üniversitenin Akçaabat’ta ve Trabzon’a kazandırılmasında Sayın Bakanımız Süleyman Soylu’nun gayretinin çok olduğunu biliyorum. Buradan emeği geçenlere teşekkür ediyorum”.

Ali Şentürk.
Akçaabat Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı

“2. Devlet Üniversitesini son yılların en büyük yatırımı olarak görüyorum. Uzun zamandır dillendirilen fakat somut adım atılamayan bir konuydu. YÖK’ün onayı ile ciddi bir adım atılmış oldu. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum”

Eyüp Gedikli
Muhtarlar Derneği Başkanı

“Müjdeli haberi aldığımızda Trabzon ve Akçaabat adına büyük sevinç yaşadım. Akçaabat alt yapısı, nüfus ve soyso ekonomik yapısıyla bunu çoktan hak etmişti. Emeği geçenlere Akçaabat halkı adına teşekkür ediyorum”

 

Mustafa Hikmet Eyüpoğlu
Akçaabat Ziraat Odası Başkanı

“Öncelikle 2. Üniversite hayırlı olsun. YÖK’ün konuyla ilgili imzayı attığını ve artık sözün TBBMM’nde olduğunu öğrendik. Önemli bir ayal halledilmiş oldu. Bu beklenen bir karardır. Akçaabat’a her gelen siyasetçi üniversite olması gerektiğini ifade ediyordu. Şimdi bu beklen müjdeyi almış olduk. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum”

 

Necati İsak
Akçaabat Oto Galericiler Derneği Başkanı

“Üniversitemiz Trabzon’a ve Akçaabat’a hayırlı olsun. Emeği geçen başta Sayın Bakanımız Süleyman Soylu olmak üzere herkese teşekkür ediyorum. Akçaabat birçok ilden büyük ise bu yatırımları alması gerektiğini düşünüyorum. Şimdi Akçaabat’ın diğer ihtiyaçları, adliye sarayı, mobesesi, doğalgazı, sanayi sitelerine el atılma zamanı gelmiştir. Biz oto galericiler olarak bina altlarında hizmet veriyoruz. Bizim gibi bazı küçük sanayi tesisleri de bina altlarında hizmet vermekte. Bunlara da çözüm bulunmasını bekliyoruz” dedi.

www.akcaabathaber.com haberidir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Haberler