Ülkücüler tiyatroda buluştu

Ülkücüler tiyatroda buluştu

Ülkücüler tiyatroda buluştu

Akçaabat Ülkü Ocakları’nın oluşturduğu ‘Akçakurt Tiyatro Topluluğu’ tarafından “Darağacında Hakk’a yürüyen şehitler’ adlı tiyatro oyunu sergilendi.

Erol Günaydın Sanat Merkezi’nde saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan oyuna, MHP ve Ülkü Ocakları’ndan çok sayıda ismin yanı sıra Akçaabat Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Yaşar Sivrikaya katıldı.

Gecenin açılış konuşmasını yapan Akçaabat Ülkü Ocakları Başkanı Melikşah Atasoy, “Milli ve manevi değerlerin aşındırıldığı, sürekli hor görüldüğü, Türk milliyetçiliğin ayaklar altına alındığı, şu günlerde Ülkücü Hareketin 1980 ihtilali ile inandığı derler uğruna çektiği zulümleri bir nebze olsun anlatabilmek için bu tiyatro gösterisini hazırladık” dedi.

Ülkücü hareketin şehitler kervanına katılan son yolcusunun Ege Üniversite’sinde kol gezen PKK’lılar tarafından kahpece şehit edilen Fırat Yılmaz Çakıroğlu olduğunu ifade eden Atasoy, “Memleketin her yerinde Üniversitelerde bölücü örgüt mensupları cirit atmaktadır. Çocuğunu üniversiteye yollayan aileler tedirgin olmakta hatta bazı ailelerin çocukları militan olarak yetişmektedir. Bu gidişata yetkililer dur demek zorundadır. Aksi takdirde bu gidişin sonu felakettir. Ülkücü hareket olarak sağduyulu tavrımızı sürdüreceğiz. Fakat kendimizi ve milletimizi Nasıl 12 Eylül öncesi müdafaa etmişsek tavrımız yine aynı olacaktır. Öz yurdumuzda ne garip ne de parya olacağız” diye konuştu.

Konuşmaların ardından, Ülkücü Hareketin 1980 darbesi ile verdiği haklı mücadeleyi ve İdam edilerek Şehit edilen Halil Esendağ’ın yaşamını anlatan duygusal oyun katılımcıları duygulandırdı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Kültür Sanat