Ülkücü Kadınlar Heryerde Olacak

Ülkücü Kadınlar Heryerde Olacak

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Akçaabat İlçe Başkanlığı kadınlara yemek verdi.

 

 

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Akçaabat İlçe Başkanlığı kadınlara yemek verdi. MHP İlçe Başkanlığı tarafından Körfez Metin’de düzenlenen yemeğe, MHP Akçaabat İlçe Başkanı Miraç Çınar, MHP Akçaabat İlçe Kadın Kolları Başkanı Emine Özlü ve çok sayıda bayan katıldı.

Partili yöneticilerin kadın eşlerinin, kadın kolları üyelerinin ve çok sayıda bayanın katıldığı yemeğin sonunda konuşan MHP Akçaabat İlçe Başkanı Miraç Çınar, partiye bağlı kadın kollarında yeni bir yapılanmaya gittiklerini söyledi.
İlçeye bağlı her beldede kadın temsilci atayacaklarını işaret ederek, “Burada bir kaynaşma yemeği tertip ettik. Buradan hareketle Akçaabat’ın 14 beldesinde ve ilçe merkezinde kuvvetli bir kadın teşkilatı oluşturacağız” dedi.

ÜLKÜCÜ BAYANLAR HER YERDE OLACAK
Yerel seçimler öncesi belediye meclis üyeliğinde de kadınlara söz hakkı tanıyacaklarının sözünü veren Çınar, “Kadınlarımız yönetimde kendilerinin sayısal olarak, söz sahibi olacak derecede göreceklerdir. Biz, ilçe teşkilatı olarak üstümüze düşen görev neyse yapacağız. Artık ülkücü bayanlar her beldede, her köyde olacak ve aktif olarak çalışacaklar. Bunun başlangıcını bugün buradan veriyoruz” diye konuştu.

KADINLAR DA SEÇİMLE İŞBAŞINA GELSİN
MHP’nin de diğer partilerdeki gibi, kadın kollarının seçimle işbaşına gelmesinin olumlu olacağına dikkat çeken Çınar, “Parti tüzüğümüz şimdilik atama yoluyla kadın kollarına görev veriyor. İleride değişebilir. Biz isteriz ki MHP’nin bayanları da, nasıl biz kongreyle geliyorsak, onlar da o şekilde aday olsunlar, seçimle gelsinler. Böylece siyaseti benliklerinde hissetsinler. Atama yoluyla değil de, seçimle işbaşına gelsinler. Biz üstümüze düşeni yapmaya hazırız, yeter ki ülkücü bayanlara fırsat tanıyalım. 
Biz biraz erkek egemen bir partiyiz. Ama biz bunu Akçaabat olarak kıracağız. MHP Akçaabat İlçe Başkanı kadar, kadın kollarının başkanının da hatta ondan daha da aktif olması gerekir. Çünkü Trabzon’da mevcut kullanılan oyun özelikle Akçaabat’ta yüzde 51’ini kadınlar kullanıyor. Bu durum Türkiye’de de böyle. Biz kadınlarımızı aktif olarak sahada görmek istiyoruz” ifadelerini kullandı. 

Berkant PARLAK/Günebakış

dsc_0565-copy.jpg

dsc_0567-copy.jpg

dsc_0569-copy.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Siyaset