Uğurlar olsun âmirim...

Akçaabat’ta görev yapan memur ve bürokratlar bana göre çok şanslı… 

İlçenin önde gelenleri, sivil toplum kuruluşları her defâsında ilçeye hizmet verenlere vefânın ne demek olduğunu gösterdiklerine bizzat şâhidim. Bunların başında da Muhtarlar Derneği geliyor. Konya’ya giderek Akçaabat eski kaymakamını ve Akçaabatlı DSİ bölge müdürünü ziyâret eden, Ankara’da vekillerin ayağına kadar giden ve yine Akçaabatlı bürokratları bir bir dolaşarak Akçaabat’la bütünleşmelerini sağlayan muhtarlardır.

Gelenler gidenler hep güzel karşılanmış, güzel uğurlanmıştır ilçeden… Bu bağlamda bir vefâ da biz gösterelim istedik Akçaabat’a hizmet veren –gönlü büyük- insana… Evet Akçaabat İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde görev yapan ve geçtiğimiz günlerde Sivas’a tâyini çıkan İlker Durmuş’tan söz ediyorum.

Yurt genelinde kaç kez değişiklik yapıldığı bilinmeyen Emniyet teşkilatında, bir polisin bir yere diğerinin başka yere; hatta birkaç ayrı yere karılmasıyla ortaya çıkan ilginç tablonun da etkisiyle İlker Amir Sivas Emniyet Müdürlüğü’ne tâyini çıkmış. Memûrluğun alınyazısında olan bu durum karşısında yeni görevi için ‘uğurlu olmasını‘ diliyoruz.

6 yıldır Akçaabat’ta görev yapan Durmuş Akçaabat ilçesiyle âdetâ bütünleşmişti. Toplumsal etkinliklerin içerisinde her zaman bulunmuş; kaleme aldığı şiirlerle, hatta yazıp ardından bağlamayla bestelediği şiirleriyle de edebî yönünü ortaya koyan sayın amirin, pantolon dikimini geciktirdiği terziye yazdığı şiir ve trafik amiri Rıdvan Coşkun’un yazdığı cezâlara sürekli kızan vatandaşlara karşı da yazdığı okuyanı güldüren şiir hâlâ daha hâfızalarımızda.

İlçedeki her vatandaşın sorunlarını bıkmadan, sıkılmadan makamında nasıl dinlediğini birçok kez gördüm. Tabi makamında onu bulmakta zordu, çünkü hep dışarıda dolaşmayı ve vatandaşla bir arada olmayı seven bir yapıya sâhipti. Yaklaşımı müspet, güleryüzlü ve birlikte çalıştığı polislerle de oldukça sıcakkanlı iletişim kuruyordu.

Onun tâyini Akçaabat için bir yitiklik, Sivas için bir kazançtır.

Kendisine yeni görevi ve yaşamında başarılar diliyoruz…

Uğurlar olsun âmirim…

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.