Ufra'da Akçaabat Rüzgarı

Ufra'da Akçaabat Rüzgarı

Peygamberler Şehri Şanlıurfa VI. Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali, kortej yürüyüşüyle başladı. Festivalde Akçaabat’ı Akçaabat Belediye Folklor ekibi temsil etti.

 

Belediye önünde başlayan ve Balıklıgöl Anfi'de sona eren kortej yürüyüşüne, Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan, eşi Demet Okutan, Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, eşi Gül Fakıbaba, belediye başkan yardımcıları, belediye meclis üyeleri, belediye birim amirleri, çok sayıda STK temsilcisi, öğrenciler ve yüzlerce vatandaş katıldı.

 

Kortej yürüyüşünün ardından, Balıklıgöl Anfi Tiyatro'da açılış konuşması gerçekleştiren Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Urfa'nın tarihi ve turistik önemine dikkat çekerek, bu yıl altıncısı düzenlenen festivalde bir araya gelmekten mutluluk duyduklarını ifade etti.

 

 

Daha sonra konuşma yapan Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan, bir kentin tarihi ve turistik değerlerinin tanıtılmasında festivallerin önemine dikkat çekerek, VI. Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali kapsamında kente gelen yerli ve yabancı konuklara, "Hoş Geldiniz" temennisinde bulundu.

 

Vali Okutan, "Anadolu'nun gül bahçelerinden biri olan Şanlıurfa'da düzenlenen festivale renk katmak amacıyla başta komşu ülkelerimizden daha sonra yine Anadolu'nun diğer "Gül Bahçesi" şehirlerimizden gelen konuklarımıza iyi ki Şanlıurfa'dasınız diyorum. Urfa, Anadolu'ya ruh veren bir kentimiz. Medeniyetlerin beşiği olan ve birçok medeniyete ev sahipliği yapmış Urfa ve Urfalılara yürekten duyduğum sevgiyi bir kez daha belirtmek isterim. Bu vesileyle Şanlıurfalılara birlik ve beraberlik içerisinde bir festival coşkusu yaşamaları temennisinde bulunuyorum." diye konuştu.

sanliurfa4.jpg

sanliurfa1.jpg

sanliurfa2.jpg
Akçaabat Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Turhan Bektaşoğlu ve Davulcu Sinan Güneysu, Zurnacı Ömer Gaydan ve belediye halkoyunları ekibi kortej yürüyüşünde yer aldı.

 

sanliurfa5.jpg

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler