Ucuz Kredi İmkanı

Ucuz Kredi İmkanı

Akçaabat Ziraat Bankası ile Esnaf ve sanatkar odası ucuz kredi anlaşması yaptı.

     Ziraat Bankası tarafından Akçaabat’ta faaliyet gösteren esnafa kredi verilmesi kararlaştırılırken, krediye ilişkin protokol, Akçaabat Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Yaşar Sivrikaya ve Ziraat Bankası Bölge Başkanı Mehmet Emiroğlu arasında imzalandı.

 Ziraat Bankası’nı temsilen Akçaabat Şubesi Müdürü Ömer Özgüleç, Bölge Pazarlama Müdürü Uğur Akdeniz ve Krediler Yönetmeni Ahmet Şener’in hazır bulunduğu, Esnaf ve Sanatkârlar Odası Yönetim Kurulu üyelerinin de katıldığı kredi ile ilgili protokolün imza töreni Akçaabat Esnaf ve Sanatkârlar Odası’nda yapıldı.
Akçaabat Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Yaşar Sivrikaya, ekonomik krizler nedeniyle borçlarını ödeyemeyen, çekleri geri dönen esnaflar için Ziraat Bankası tarafından verilen ucuz kredinin büyük fayda sağlayacağını söyledi. Başkan Sivrikaya, krediden yararlanmak isteyen esnafın odaya kredi taleplerini yazılı olarak iletmeleri durumunda, oda tarafından kredi başvurusunda kullanılmak üzere verilen kayıt belgesini alarak banka şubelerine gitmelerinin yeterli olacağını belirtti.
     Sivrikaya, Ziraat Bankası’nın komisyon yüzdesinin ise çok cazip olduğunu bu nedenle de esnaf dostu bir kredi olduğunu da vurgulayarak şunları kaydetti: “Uzun zamandır yaptığımız çalışmalar netice verdi ve Ziraat Bankası’yla mutabakata vardık. Sıkıntılı bir dönemden geçen esnafımıza bu kredilerle rahat bir nefes aldıracağımıza inanıyorum. Bundan önce olduğu gibi bundan sonra da esnafımızın yanında olacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Yeni arayışlar içerisinde olduğumuzu da esnafımızın bilmesini isterim. Çünkü onlar her şeyin en iyisine ve en güzeline layıktırlar.”
Ziraat Bankası Akçaabat Şubesi Müdürü Ömer Özgüleç ise, banka tarafından esnaflara kişi başına azami 250 bin YTL kredi verileceğini, esnafın geri ödemesinde yüzde 1.45 aylık faiz ve yüzde 1 komisyon uygulanacağını söyledi. Özgüneş, kredilendirme hakkında şu bilgileri verdi:
“Bu kapsamda avantajlı kredi paketimizden faydalanmak isteyen Bankamız ile protokol imzalamış Esnaf ve Sanatkârlar Odası üyesinin, odasına talebini yazılı olarak ileterek kredi başvurusunda bulunmak üzere oda tarafından verilecek kayıt belgesi ile en yakın şubemize gitmesi yeterli olacak.
Bankamızca kredilendirilmesi uygun görülen Oda üyeleri, Bankamızca belirlenen şartlar dâhilinde ve cari mevzuatımız esasları doğrultusunda, Taşıt Kredisi, Taksitli Ticari Kredi, Taksitli Küçük İşletme Kredisi, Senet Karşılığı Avans Kredisi, Spot Kredi, Borçlu Cari Hesap Kredisi ve diğer kredi türlerini kullanabilecek.
     Taksitli Ticari Kredi taleplerine aylık taksit ödemeli azami 24 ay vade, Taksitli Küçük İşletme Kredi taleplerine aylık taksit ödemeli azami 48 ay vade, BCH kredisine 3’er aylık dönemlerde faiz ödemeli azami 12 ay vade uygulanacak.”
     Kredinin kullandırım miktarı azami 250.000 YTL'dir.”
İlgili protokol kapsamında oda üyelerine kullandırılan kredilerin vadesi ve faiz oranı şöyle:


KİK

TAŞIT (AYLIK)

NAKİT KREDİ

(TAKSİTLİ-AYLIK)

BCH (YILLIK)

1–12 AY

1,45 (Yıllık % 17,40)

1,45 (Yıllık % 17,40)

21,85

13–24 AY

1,45 (Yıllık % 17,40)

1,45 (Yıllık % 17,40)

-

25–36 AY

1,45 (Yıllık % 17,40)

-

-

37–48 AY

1,45 (Yıllık % 17,40)

-

-

TİCARİ

TAŞIT (AYLIK)

NAKİT KREDİ

(TAKSİTLİ-AYLIK)

BCH (YILLIK)

1–12 AY

1,45 (Yıllık % 17,40)

1,45 (Yıllık % 17,40)

21,85

13–24 AY

1,45 (Yıllık % 17,40)

1,45 (Yıllık % 17,40)

-

Haberler