TZOB Başkanı İlçemizdeydi

TZOB Başkanı İlçemizdeydi

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Akçaabat Ziraat Odası'nı ziyaret etti.

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, bölgede bulunan teşkilâtlarının çalışmalarını yerinde görmek ve sorunları hakkında birinci elden bilgi almak için başlattığı ziyaretlerin birini de Akçaabat Ziraat Odası’na gerçekleştirdi.
Beraberindeki Yönetim Kurulu Muhasip Üyesi Necat Avcı’yla gerçekleştirdiği ziyarette Akçaabat Ziraat Odası Başkanı Ali Bayram ve yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılanan Genel Başkan Bayraktar, Türkiye'de 700'ü aşkın odaya sahip en büyük sivil toplum kuruluşu olduklarını belirterek bilinçli tarım yapılması konusunda üyelere her türlü imkânı sağlamayı amaç edindiklerini belirtti.
Bayram’dan Akçaabat Ziraat Odası’nın gerçekleştirdiği çalışmalar hakkında bilgi alan Genel Başkan Şemsi Bayraktar, gazetemize yaptığı açıklamada son yıllarda Türk çiftçisinin ürün, gübre ve mazot desteği şeklinde bir takım kazanımları olduğunu ancak bunun yeterli olmadığını söyledi.
Türkiye'de fert başına düşen milli gelir seviyesi noktasında en zayıf kesimin çiftçiler olduğunu kaydeden Bayraktar, “Türkiye'de son dönemde çiftçilerin ürün, gübreleme ve mazot destekleri noktasında bir takım kazanımları olduğunu gözardı edemeyiz. Ancak bu kazanımların yeterli olduğunu söylemek mümkün değildir.” dedi.
Üç buçuk milyar Euroluk destekle Türk tarımının sorunlarının çözülemeyeceğini dile getiren Bayraktar şunları ifade etti:
“Rakiplerimizin 50-60 milyar Euro destek verdiği yerde bizim 3 buçuk milyar Euro ile onlarla rekabet etmemiz mümkün değil. Türkiye'nin her yıl bütçesine hem maliyetlerin aşağı düşmesi noktasında hem de yapısal dönüşüm için yaklaşık 10 milyar Euro bir kaynak koyması gerekiyor. Türk tarımında ve tarım politikalarında strateji hatası yapmamak lazım. Çok önemli ürünlerimiz var. Rize'de çayın arkasında durmalıyız. Karadeniz'de fındığı, Malatya'da kayısıyı, Ege'de üzümü, inciri korumamız lazım. Çok stratejik ürün olması münasebetiyle hububat üretimine de önem vermeliyiz.”
Ziyaretinin ardından Nihat Usta Köfte salonu’nda ağırlanan Genel Başkan Şemsi Bayraktar, Akçaabat köftesinin de tadına baktı. Ali Bayram’ın ev sahipliğini yaptığı yemekte Düzköy Ziraat Odası Başkanı Sinan Değer ve Of Ziraat Odası Başkanı Mehmet Yüksel de hazır bulundu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler