TUZAĞA DÜŞMEYİN

TUZAĞA DÜŞMEYİN

Trabzon Valiliği'nden Kontör Dolandırıcılığı Uyarısı .....

Trabzon Valiliğinden kontör dolandırıcılığı uyarısı yapıldı.
Valilik İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, ülke genelinde, Trabzon merkez ve ilçelerinde son zamanlarda kontör dolandırıcılığı olaylarının arttığının, adli birimlere ve kolluk kuvvetlerine yapılan müracaatlardan anlaşıldığı belirtildi.
Trabzon'da yaşayan vatandaşların kontör dolandırıcılığı olayından mağdur olmaması için dikkatli olmaları gerektiği ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:
''Ev ve cep telefonunuzu arayarak kendisini emniyet görevlisi gibi unvanları kullanarak tanıtan kişi, sizden bir akrabanızın veya eşinizin ya da kendisinin karıştığı bir suça veya olaylara çözüm bulacağını söyleyerek, kontör transferi veya hazır kart şifrelerini istemektedir. Unutulmamalıdır ki hiçbir emniyet görevlisinin olayların çözümünde ve takibinde vatandaşlardan kontör talebinde bulunması mümkün değildir. Emniyet teşkilatının ve görevlilerinin kontöre ihtiyacı bulunmamaktadır. Vatandaşlarımızın böyle bir durumla karşılaşmaları halinde bu şahıslara itibar etmemeleri, kontör göndermemeleri ve bu şahıslara kendilerinin veya yakınlarının kişisel ve özel bilgilerini vermemeleri gerekmektedir.''
Açıklamada, vatandaşların yapılan uyarıları dikkate alarak bu konularda hassas davranmalarının, böyle bir dolandırıcılık olaylarının yaşanmamasını sağlayacağı ve vatandaşların mağduriyetlerini büyük ölçüde gideceği vurgulandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler