Tütünspor Sezonu Açtı

Tütünspor Sezonu Açtı

Akçaabat’ın köklü spor kulüplerinden Tütünspor, 2013-2014 sezonunu düzenlediği törenlerle açtı.

 

Akçaabat Atatürk Parkı’nda düzenlenen açılış törenine, Kulüp Başkanı Fazıl Tuylu ve yönetim kurulu üyeleri, Söğütlü belediye başkanı Metin Gedikli, sporcular ve çok vatandaşlar katıldı.


tütünspor 2013 açılış ile adomedya

tutunspor-sezonu-acti.jpg

BAŞKAN FAZIL TUYLU'NUN AÇILIŞ KONUŞMASININ TAM METNİ.

fazil-tuylu-tutun-baskan.jpgÇok değerli müdürlerim, sayın başkanlarım, basınımızın güzide temsilcileri, Cefakar ve fedakar yöneticilerim ve teknik ekibim, saygı değer velilerim ve bizleri onurlandıran çok kıymetli misafirler. Tütünspor Kulübünün medar-ı iftiharları olan sevgili sporcularım.

14 Şubat 1957 tarihinde Merhum Hüseyin Reis ve yedi emekçi arkadaşı tarafından tescil edilen Akçaabat Tütünspor Kulübü başkanı olarak  2013-2014 sezon açılışımıza hoş geldiniz şeref verdiniz.

Bilindiği gibi insanın toplum kurallarına uygun olarak yaşayabilmesi iyi ilişkiler kurabilmesi sağlıklı ve dürüst davranabilmesi düşünce gelişiminin yanında bedensel ve ruhsal gelişimine de bağlıdır.
Bedensel  yönden sağlıklı olan insan biz duygusunu geliştirerek takım ruhunu ve kendine güvenini kazanmış milli ve manevi amaçların niteliklerini taşıyan küçüklerini seven ve koruyan büyüklerine saygılı vatanını ve milletini seven başta Atatürk olmak üzere Türk büyüklerini kendine örnek alan davranışlarını kontrol edebilen DOĞRU TEMİZ DÜZENLİ ÖZ GÜVENİ GELİŞMİŞ DİSİPLİNLİ özgür zamanlarını yararlı ve verimli çalışmalarla değerlendirebilen birer vatandaş olarak yetişmelerinin gerektirdiği her türlü organize fiziksel faaliyetler Beden Eğitimi çalışmalarıyla gerçekleştirilmektedir.
Bu amaç ve hedef doğrultusunda faaliyetlerini sürdüren kulübümüz, Değerli dostun İsmail Çelik’i spor direktörü olarak görevlendirerek amatör kulüplerde ender görülen teknik bir ekip oluşturmuştur. İnanıyorum ki; İsmail Hoca koordinatörlüğünde Tütünspor  futbolcularıyla, hentbolcularıyla ve güreşçileriyle toplamda  500 civarında sporcu ordusuyla bir kolej takımı hüviyeti kazanacaktır.

2013-2014 sezonunu açmadan 2001 doğumlu sporculardan oluşan ve 14 takımın katıldığı turnuvada bence birinci olan ancak ikincilik kupası verilen takımımı, milli takımlar alt yapı sorumlusu Turgay Hoca tarafından Trabzon karmasına davet edilen yedi sporcumu ve teknik ekibimi kutluyorum.  Başarılarının devamını diliyorum. Sayın basın mensupları bu sporcularımızı iyi takip edin. Çünkü 8-10 yıl sonraki Türk Milli takımı onlardan kurulacaktır. Bu Tütünspor kulübünün ortak hedefidir ve bu hedefe ulaşmak için hiçbir fedakarlıkdan kaçınılmayacaktır. Yeri gelmişken bir hatırlatmada bulunmak istiyorum. Profesyonel kulüplerimiz minik sporcularımızın velileriyle ya da velilerimiz bu kulüplerle irtibata geçerek çocuklarımızın akıllarını karıştırıyorlar. Buna her iki tarafında hakları olmadığına inanıyorum. Bu gün alıp iki gün sonra bırakarak sporcularımın geleceklerine etki etmelerine izin vermeyeceğiz. Bu konuda velilerimize inanıyor ve güveniyoruz. Onlarında bizlere ve teknik ekibimize güvenmelerini bekliyoruz. Bu konuda bir kelebek masalı anlatmak istiyorum:

Adamcağızın biri, doğan kelebekleri incelemek istemiş; kozaları gözlemiş.

Uzun süre sonunda kozanın ortasında bir delikçik açılmış. Deliğin arkasında bir kelebek görülmüş.

 

Ama hayret ki, hayret. Bu bambaşka bir gayret. Ufacık kelebekçik  çırpınıp duruyormuş. Lakin açtığı delik, hiç de büyümüyormuş. Zorlanmadan dolayı zavallıcık yorulmuş. Sürdürdüğü çabayı bırakır gibi olmuş.

 

Adam da bir heyecan, ne de olsa bir insan. Bir çare üretmeli, ona yardım etmeli. Çözümü çabuk bulmuş; küçük bir makas almış yerleştirmiş deliğe başlamış büyütmeye. Düşünüp taşınmadan! Gerçeği kavramadan!

 

Kelebek gelmiş hemen, büyüttüğü delikten, birden çıkmış dışarı. Ne büyük bir başarı(!) Lakin bir aksilik var normal değil durumlar: bedeni kupkuruymuş, kanatlar buruş-buruş, hem de uçamıyormuş, sürünüp duruyormuş.

 

Adamın bilmediği yaradılış gerçeği; Kanatların altında birer torbacık varmış. Zorlanma sırasında, o torbalar patlarmış. Kanatları bedeni; bir sıvıyla kaplarmış. Her olayın nedeni, belli bir hikmeti varmış.

 

Güçlü olmanın yolu, zorlukları yenmekmiş. Bilge olmanın yolu, sorunları çözmekmiş. Başarının tek yolu, emek gönül vermekmiş. Mutlu olmanın yolu güvenmeyi ve sevmeyi öğrenmekmiş.  

 

Bu masalın yorumunu velilerime bırakıyorum. Alim olmasalar da arif olduklarına inanıyorum. Ayrıca velilerimizin her türlü dilek temenni ve eleştirilerine açığız. Bizimle irtibata geçmeleri, sporcularımızın menfaatına olacaktır.

2012-2013 sezonunda hentbolda Rize-Ordu-Samsun-Gümüşhane ve Erzincan’da İlçemizi en iyi şekilde onurla ve şerefle temsil ettiğimize inanıyorum. Bu başarıda emeği olan başta salon sporları sorumlumuz Özkan Aslan’a Koçumuz Sami Seyis’e ve hetbolcularıma teşekkür ediyorum.

Bu sezon ise bir taraf dan Hentbol Erkekler 1.lig’de İzmir-Eskişehir-Sakarya-Konya-Ankara-Kayseri-Amasya-Ordu ve Rize il takımlarıyla ilçemizi temsilen Kulübümüz mücadele edecek diğer taraf dan da Hentbol Türkiye Kupasında mücadele edeceğiz. Tütünspor Hentbol takımının 1.ligde olması ilçemiz açısından bir onur ve gurur kaynağıdır. Bu onur ve gururu hep beraber yaşamak için herkesten maddi ve manevi destek bekliyoruz. Bunu da hak ettiğimize inanıyorum.

 

Yine 2012-2013 sezonun da Bayan Yıldızlar Güreş takımımız bir Türkiye ikinciliği ve iki de Türkiye üçüncülüğü kazanarak milli takıma iki güreşçi gönderme başarısı gösteren güreş hocamı ve güreşçilerimi kutluyor. Bu sezon başarılarına başarılar eklemelerini bekliyorum.

 

Özetle; gerçek anlamda amatör bir spor kulübü olmanın heyecanını yaşamamıza katkı sağlayan başta yöneticilerime, Tütünspor camiasına, Belediye Başkanımız Sayın Şefik Türkmen’e, sponsorlarımız; Körfez Köfte ve Şangün Mobilya’ya teşekkür ediyorum.

Sezon açılışımızın ikinci bölümü Merhum Kurucu Başkanımız Hüseyin Reis’in kabri başında devam edecektir. Bundan sonraki yıllar da her Ağustos Ayının ilk haftası sezon açılışı ve Merhum Kurucu Başkanımızı anma günü düzenlenecektir.

2013-2014 sezonunun Tütünspor camiasına ve Türk Sporuna hayırlı olması dileklerimle Ramazan Bayramınızı bir kez daha tebrik eder, saygılar sunarım.  

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Spor