Tütün Kurası Çekildi

Tütün Kurası Çekildi

Trabzon ve Akçaabat bölgesinde yetiştirilen tütünün son alımı için kuralar çekildi

Akçaabat Muhtarlar Derneği Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen kura çekimine Akçaabat Ziraat Odası Başkanı Ali Bayram, Akçaabat Muhtarlar Derneği Başkanı Eyüp Gedikli, Akçaabat Yaprak Tütün Bakım ve İşletme Baş Eksperi Ömer Reis ve köy muhtarları katıldı.

 

Kura öncesi konuşan Akçaabat Muhtarlar Derneği Başkanı Eyüp Gedikli, akaryakıt ve gübre ve zirai ilaçları fiyatlarının başını alıp gittiğini belirterek, "Mazot, gübre ve zirai ilaçların fiyatlarının artması her gecen gün üretim yapan çiftçi sayısında düşüşler yaşanıyor" dedi.

 

Akçaabat Yaprak Tütün İşletmeleri Müdürlüğü Başeksperi Ömer Reis, bu yıl son kez alım yapacaklarını belirterek, “Alımlar gecikebilir. Şubat’ta büyük ihtimal alım yapamayacağız. Bu yıl alımların ne zaman yapılacağı henüz belli değil. 29 Mart’ta yapılacak yerel seçimler öncesi de olabilir seçim sonrasına da kalabilir. Genel Müdürlük al derse alacağız. Ancak alımların başlaması halinde 10 gün içinde bu alımları bitireceğiz. Geçen yıl 2007 ürünü olarak 377 ton tütün alımı yapmıştık. 2008 yılı ürünü olarak 250 ton alım yapacağız” dedi.

 

Çekilen kuralarda Akçaabat’ta 1. Meşeli, 2. Söğütlü Fatih, 3. Çamlıca köyü olurken en son mahalle Yaylacık oldu. Trabzon’da ise 1. Fatih, 2. Uğurlu, 3. Çevreli köyü olurken sonuncu Karaman mahallesi olarak kurada belirlendi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler