Tütün Kontrol Denetim Ekipleri Toplantısı

Tütün Kontrol Denetim Ekipleri Toplantısı

Trabzon İl Tütün Kontrol Denetim Ekipleri Toplantısı yapıldı.

 

 
 

İl Sağlık Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Fatih Devlet Hastanesi Toplantı Salonunda İl Tütün Kontrol Kurulu Denetim Ekibi Koordinatörü Uzman Dr. Mehmet Kapucu başkanlığında merkez ve ilçe denetim ekiplerinin katılımıyla bir toplantı düzenlendiği belirtildi.

Açıklamada, bugüne kadar yapılan denetimler, denetimler sırasında karşılaşılan güçlükler ve çözüm önerileri hakkında değerlendirmeler yapılan toplantıda, tütün kontrol önlemleri çerçevesindeki kanunda yapılan değişikliklerin anlatıldığı ifade edilerek, şunlar kaydedildi:

 "Bu bağlamda yapılan değişiklikler kapsamında İlçelerdeki denetimlerin artırılarak çalışmaların devam edeceği ve 24 saat esasına göre yapılacağı merkez ve ilçe denetim ekiplerine aktarıldı. Ayrıca denetimlerde kullanılmak üzere Sağlık Bakanlığı tarafından Trabzon'a gönderilen ödenekle toplam 3 araç kiralandığı ve bu araçların denetimlerde kullanılmaya başlandığı belirtildi. Yeni uygulanan yasayla işletmelere uygulanacak cezaların Valilik ve kaymakamlıklar tarafından verildiği belirtildi. Trabzon il merkezi ve ilçelerde toplam 55 ekiple yapılan denetimlerin aralıksız sürdürüldüğü, ilgili kanun hükümlerinde geriye dönük adım atılmayacağı, denetimlerin sürekli ve etkin bir biçimde yapılmaya devam edeceği kararına varıldı."


 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler