Tutuklanan 2 Kişi Serbest Kaldı

Tutuklanan 2 Kişi Serbest Kaldı

Fadime Balcı cinayetinde tutuklanan 2 kişi serbest

 

Trabzon'un Akçaabat ilçesine bağlı Kuruçam köyünde, 8 yıl önce bıçaklanarak öldürülen 73 yaşındaki Fadime Balcı'nın katil zanlısı olarak tutuklanan, iki şahıs serbest bırakıldı. Cumhuriyet savcısının köydeki 200 kişiden aldırdığı kan örneklerinin incelenmesi sonucu tutuklanan Yusuf B. ve Sinan B. isimli baba oğul 2 şahıs, DNA bıçaktaki kan örneklerinin sonuçlarının belirlenmesi sonucu serbest kaldı.

2005 yılında evinde bıçakla öldürülen
Fadime Balcı cinayetinin fail ya da faillerini bulmak için çalışmalarını sürdüren Akçaabat Cumhuriyet Başsavcılığı, aradan uzun süre geçmesine rağmen, sonuç alamadı. Köydeki 200 kişinin kan örnekleri savcılıkça aldırıldı.

Kriminal laboratuvara gönderilen kan örneklerinden yapılan DNA araştırmasın ön raporunda iki şahıs kan örneklerinin örtüştüğü iddiasıyla tutuklanmıştı. Maktulün komşuları olan Baba Yusuf B. 50 gün, oğul Sinan B. 35 gün tutuklu halde bulunurken, kan örneklerinde yapılan araştırmalar sonrası DNA testinin sonuçlarıyla birlikte kan örneklerinin uyuşmadığı anlaşılan iki şahıs serbest kaldı.

ŞİMDİ NE OLACAK?
8 yıldır çözülemeyen sır cinayetin fail ya da failleri yine bulunamazken, soruşturma belirsiz bir şekilde sürüyor. 200 kişinin alınan kan örneklerinden de katil bulunamazken, Fadime Balcı cinayeti dosyası halen daha kapanmadı.

Berkant PARLAK/Günebakış


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Haberler