Türkoğlu İle Çok Özel

Türkoğlu İle Çok Özel

Türkoğlu, “Sebatspor benim ilk göz ağrılarından biri. Ligde kaldığı için çok mutluyum” dedi

Akçaabat Sebatspor ile çıktığı 6 maçta 5 galibiyet ve bir mağlubiyet alarak takımının ligde kalmasında büyük rol oynayan Teknik Direktör Fethi Türkoğlu, “Sebatspor benim ilk göz ağrılarından biri. Ligde kaldığı için çok mutluyum” dedi

 

Tokatspor’a Söz Vermiştim

TFF İkinci Futbol Ligi 4. Klasman Grubu’nun bitimine 6 hafta kala Teknik Direktör Erol Tonbul’un görevinden istifa etmesinin ardından Akçaabat Sebatspor takımının başına getirilen Fethi Türkoğlu, takımı ligde bırakmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Sezon başında kendisine teklif gelmediğini sadece söylentilerin ortaya çıktığını belirten Akçaabat Sebatspor’un Teknik Direktörü Türkoğlu, “Zaten ben lig başlamadan önce Tokatspor’a söz vermiştim. Bu sözümün sonrasında Araklıspor takımın başında olmam için bana teklifte bulundu. Fakat ben Tokatspor’a söz verdiğim için kendileriyle çalışamayacağımı söyledim. Araklıspor Başkanı Doğan Şengün ve ekibi de bunu anlayışla karşılayarak başka bir teknik adamla anlaştılar. Daha önce söz verdiğim Tokatspor yöneticileri arasında çıkan anlaşmazlık sonrasında bu takıma da gitmedim” dedi.

 

Er Zor Dönemde Geldim

Akçaabat Sebatspor’un ilk aşklarından biri olduğunu bu nedenle de kendisine ligin bitimine 6 hafta kala gelen teklifi kabul ettiğini belirten Kırmızı-Beyazlı ekibin Teknik Direktörü Fethi Türkoğlu, “Akçaabat Sebatspor’u en zor döneminde aldım. Görevi kabul ettiğim zaman bana bazı arkadaşlarım ne yapıyorsun düşen takımı alma düşerse vebali senin üzerinde kalır, bazı arkadaşlarım ise bana destek olarak kabul et sen bu işi başarır ve takımı kümede bırakırsın dediler. Bende risk almadan başarının gelmeyeceğine inananlardan biri olduğum için Akçaabat Sebatspor takımının düşme potasında olmasına rağmen bana yapılan teklifi kabul ettim ve Kırmızı-Beyazlı takımın başına geçtim.Bu 6 hafta içinde hiçbir zaman geriye dönmedik. Hep ilerisini düşünerek hareket ettik ve bunun sonucunda da ortaya iyi ve güçlü bir takım çıktı” diye konuştu.

 

Ekonomik Sıkıntılar Unutuldu

Akçaabat Sebatspor’un başına gelmeden önce Trabzon’da oynadığı 6-7 maçını izlediğini belirten Türkoğlu, “Düşecek takım arasında yer aldığımız için futbolcularla küçük bir toplantı yaptık. Toplantıda kendilerine 6 maçımız kaldı. Bu oynayacağımız 6 maçta hiç kimse ekonomik sıkıntılarını ortaya atarak oynayamazlık ve idmana çıkmamazlık yapmayacak. Herkes üzerine düşen görevi yerine getirerek takımı ligde bırakacağız dedik. Sağ olsunlar takımın kaptanları ve ağabey görevini üstlenen oyuncularımız bu konuda bize yardımcı oldular ve 6 maçta sahada kim oynarsa oynasın ellerinden gelenin fazlasını yaptılar. Bir bütün olarak kenetlendik ve zoru başardık. Kendilerini canı gönülden kutluyorum. 6 maçta 5 galibiyet ve bir mağlubiyet alarak Cumhuriyetle yaşıt olan Akçaabat Sebatspor’u ligde bırakmayı başardık. Hep beraber bunun gururunu yaşıyoruz” şeklinde konuştu.

 

Sebatspor Kazanç Kapısıdır

Süper Lige kadar yükselen Akçaabat Sebatspor’un İkinci Lig B Kategorisinde tutunamayarak küme düşmüş olsaydı bir alt ligde çok büyük sıkıntılar yaşayacağını ifade eden Kırmızı-Beyazlı takımın tecrübeli teknik direktörü Fethi Türkoğlu, “Trabzonspor’dan sonra Akçaabat Sebatspor futbolcular için bir kazanç kapısıdır. Bu kulüpte birçok futbolcu ve çalışan ekmek yiyor. Bu nedenle Akçaabat Sebatspor’un ligde kalması Trabzon’a büyük katkı sağladığına inanıyorum. Çünkü İddaa’dan gelen maddi kaynak kesilmedi. Her oyuncunun hedefi olan Akçaabat Sebatspor ligde kaldı. Fakat benim kulüple olan sözleşmem 31 Mayısta sona eriyor. Sözleşmemin son ermesi nedeniyle Akçaabat Sebatspor’da ki görevimi bırakıyorum. Ancak yönetim kurulu 15 gün sonra benimle gelecek sezon için çalışmak isterse masaya oturarak şartları konuşacağız” ifadelerini kullandı.

 

Araklıspor’a Üzüldüm

Yönetimin kendisiyle yenden anlaşması halinde hedefi olan bir takım oluşturacağını dile getiren Akçaabat Sebatspor’un Teknik Direktörü Fethi Türkoğlu, “Lige ağırlığımızı koyacak bir ekip kuracağız. Ekonomik sıkıntılar geri planda kalmalı. Ben hiçbir zaman hedefi olmayan takımlarla çalışmadım. Bu nedenle Akçaabat Sebatspor’da yeni sezonda olursam bu hedefi koyacağız. Çünkü Akçaabat Sebatspor’un şampiyonluktan başka bir hedefi olmamalıdır” dedi. Bu sezon 4 Trabzon takımının mücadele ettiği İkinci Lig B Kategorisi’nin yeni sezonda 12 veya 14 takımlı olacağı duyumları aldıklarını kaydeden Türkoğlu, “Bu sezon 8 takımın mücadele ettiği ligde bir Trabzon takımı küme düşecekti. Oda Araklıspor oldu. Bunun için çok üzgünüz. Gönül isterdi ki Araklıspor ligden düşmesin bir dahaki sezon Ofspor’un çıkmasıyla ligde takım olsun. İnşallah üçüncü ligde yeniden şampiyon olur ve düştüğü lige geri döner” dedi.

 

Hedefime Ulaştım

Göreve geldiği haftada Çankırı Belediyespor’u gelerek galibiyetle başladıklarını ancak ikinci haftada Pazarspor’a yenilerek hiç hesapta olmayan bir yenilgi aldıklarını ifade eden Akçaabat Sebatspor’un Teknik Direktörü Fethi Türkoğlu, “Akçaabat Sebatspor’un başına geldiğimde Hedefim 6 maçta 5 galibiyet bir mağlubiyet almaktı. Ancak aldığımız mağlubiyet hesapladığımızdan erken geldi. Gerçi erken gelmesi iyi oldu. Aklımızı başımıza almamızı sağladı. Eğer bu mağlubiyet son haftalara doğru gelmiş olsaydı bizi çok büyük sıkıntıya sokabilirdi. Tedbirimizi erken alarak bu mağlubiyet sonrasında 4 galibiyet aldık. Bu galibiyetlerle yönetimin, oyuncuların ve basının büyük desteği oldu. Bizde üzerimize düşen görevi yerine getirdiğimize inanıyorum. İnşallah Akçaabat Sebatspor gelecek yıllarda böyle sıkıntılar aşamaz ve üst sıralara oynayarak Trabzon’u en iyi şekilde temsil eder “ diye konuştu.

 

Futbolcularıma Teşekkür Ediyorum

Teknik Patron Türkoğlu “Son yıllarda Trabzon futbolunda bir düşüş var. Bu düşüşü takımların çok teknik adam değiştirmesine bağlıyorum. Kulüpler başarıyı yakalaması için devamlılığı olan antrenörlerle çalışmalılar. Ancak şuanda liglerde bulunan takımlar fazla teknik adam değiştirdikleri için istedikleri başarıyı da yakalayamıyorlar.Bu başarısızlık ta birazda Trabzonspor’a endeksli. Trabzonspor başarılı olduğunda Trabzon’un profesyonel takımları da başarılı oluyor. Trabzonspor başarısız olduğunda ise Trabzon takımları başarısız oluyor” diye konuştu. Türkoğlu son olarak şunları söyledi, “Akçaabat Sebatspor’un ligde kalmasında emeği en fazla geçen futbolculara çok teşekkür ediyorum. Son 6 maçta büyük özveri göstererek kendilerine verilen sözleri bir kenara bırakarak savaştılar. Bu savaşasın sonucunda giydikleri formanın hakkını vererek takımlarını ligde bıraktılar” diyerek sözlerini tamamladı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Spor