Türkmenler için yardım

Türkmenler için yardım

Atasoy, Türkmen soydaşlarımız için yardımların toplanmaya başlandığını duyurdu.

Akçaabat Ülkü Ocağı Başkanı Melikşah Atasoy, Irak’ta zulüm altında yaşayan Türkmen soydaşlarımız için yardımların toplanmaya başlandığını duyurdu.

Ülkü Ocakları tarafından yurt genelinde başlatılan giysi, kuru bakliyat ve para yardımlarının Akçaabat ve Trabzon’da da toplandığını ve bir süre sonra toplanan malzemelerin Türkmen soydaşlarımıza gönderileceğini belirtti.

Akçaabatlı vatandaşları desteğe çağıran Atasoy, zulüm altındaki Türkmenler için kimi kesimlerin sessiz kaldığını kaydetti. Atasoy, “Ulusal Gazete manşetleri Mısır için aylarca haber yaptı. Dev boyutlarda haftalarca çenesinden sarılmış şehit resimleri yayınladı. Dört parmaklı Rabia işareti broşür olarak basılıp memleketimizde dağıtıldı. Rabia işaretinin anlamını bilmeyenler bile dükkânının camına astı. Suriye’de ayın şekilde anlatıldı, yazıldı çizildi. Minberlerden, Hutbelerden dualar yükseldi. Diyanet İşleri Başkanlığı bile belli konularda öncülük etti. Fakat konu Türk – Türkmen olunca diller kilitli, kalpler kör oluyor. Şükürler olsun ki Ülkücü Hareket olarak yine haklı çıktık” dedi.

“Türk’ün Türk’ten başka dostu yoktur “ gerçeğinin bir kez daha  açığa çıktığının altını çizen Atasoy şöyle konuştu: “Somali’ye gemi gönderenler Türkmenlere bir dua göndermedi. Minberde Arap milliyetçiliğine bir adım kalpmış feryatlar yapılırken Kerkük, Telafer, Oruç tutmanın yasaklandığı Doğu Türkistan isminden eser yok. Her Cuma hutbeden dinlediğimiz ‘Cenab-ı Allah yakın akrabaya yardımı emreder’ ayeti birilerinin kulaklarına mermi gibi çakılır inşallah.”

Atasyoy açıklamasını şu ifadelerle tamamladı: “Değerli Akçaabatlılar Ülkü Ocakları olarak yakın akrabalarımız olan Türkmenlere kuru gıda ve tekstil yardımı toplamaya başlamış bulunmaktayız. Yardım yapacak olan vatandaşlarımız yardımlarının Akçaabat Ülkü Ocakları’na bırakabileler. Fitre, zekât veya nakdi yardımı yapmak isteyenler aşağıda ki hesap numaralarına para yatırabilirler. Cenab-ı Allah Urumçi’den Arakan’a, Somali’den Kerkük’e, Telafer’den Mısır’a, Orta Afrika Müslümanlarından Musul’a kadar Hangi soydaş ve mazlum varsa korusun. Ajanlardan, bombalardan, belalardan uzak eylesin.”

Türkmenler için para gönderecek olanların, paraların şu hesaba gönderilmesi belirtilirken, diğer yardımlar Ülkü Ocakları’yla iletişime geçilerek ulaştırılabilecek:

Hesap numaraları:

Ziraat Bankası Ankara – Ulus Heykel Şubesi

Türk Lirası:  TR 8800 0100 1233 451817305008

Dolar $ TR 6100 0100 1233 451817305009

Euro € TR 3400 0100 1233 451817305010

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler