Türkmen Kampanya Başlattı

Türkmen Kampanya Başlattı

Akçaabat Belediyesi tarafından çevre temizliği, çöp toplama sistemi ve enerji tasarruflu ampul kullanılmasına yönelik bir kampanya başlatıldı.

Akçaabat Merkez İlköğretim Okulu’nda Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen tarafından başlatılan kampanya ile vatandaşların çevre temizliğinde daha duyarlı  ve tasarruf konusuna dikkat çekilmesinin amaçlandığı belirtti.

Kampanya kapsamında öğrencilere yönelik bir konuşma yapan Belediye Başkanı Şefik Türkmen, öğrencilerden çöp toplama saatlerine uyulmasını, çöplerin sağlam poşetlere konulmasını istedi.  Türkmen “Akçaabat hepimizin,  güzel Akçaabatımızı temiz tutmakta hepimizin görevi. Bu nedenle özellikle evlerimizde çöp toplama saatlerine riayet etmeliyiz. Saati gelmeden veya zamansız bırakılan çöple hem sağlığımızı tehdit ediyor, hem de bizim gibi çağdaş bir ilçeye yakışmayan görüntülerin ortaya çıkmasına neden oluyor.  Bunu evlerimizde ailelerinize de bu şekilde bildirin” dedi.

 

Kurallara uymayanları 153 numaralı zabıta hattından bildirmelerini isteyen Türkmen, öğrencileri evlerindeki normal ampulleri tasarruf ampulleri ile değiştirmelerinin aile bütçelerine katkı sağlayacağını söyledi.

Konuşma sonunda Başkan Türkmen öğrencilere çöp poşeti, el ilanları ve tasarruf ampulü dağıtıldı.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
Haberler