Türkmen İcraatları Anlattı

Türkmen İcraatları Anlattı

Akçaabat Belediye başkanı Şefik Türkmen, belediyenin çalışmaları hakkında bir basın toplantısı düzenledi

 

Akçaabat Belediye başkanı Şefik Türkmen, belediyenin çalışmaları hakkında bir basın toplantısı düzenledi. Başkanlık makamında düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Başkan Türkmen, göreve geldikleri ilk gün ki gibi heyecanlı olduklarını ve Akçaabat’ta hizmet etmeye devam ettiklerini belirtti. 

 

Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen “Öncelikle göreve geldiğimiz günden beri sürdürmekte olduğumuz çalışma azmimizde, heyecanımızda hiç bir azalma olmadığını, aksine tamamladığımız işlerden aldığımız hazla daha yüksek bir moralle çalışmalarımıza kararlı bir şekilde devam ettiğimizi ifade etmek istiyorum. Şehrin sorunlarının tamamı halledilememiştir. Göreve başladığım ilk günkü kadar heyecanlıyım. Ancak, ülkemiz şartlarında büyük mesafeler kat edilmiştir. Şehirler yaşayan organizmalar gibidir. Her gün halledilmesi gereken yeni sorunlar ortaya çıkar” dedi.

 

 

Başkan Türkmen, belediye olarak imar uygulamalarına ayrı bir önem verdiklerini ve şehri geleceğe taşıyacak uygulamalar yaptıklarını da belirterek “Başta imar uygulamaları olmak üzere çok çeşitli çalışmalar yaptık ve yapmaya devam ediyoruz. Turizme ayrı bir önem veriyoruz. Bu nedenle Orta mahalle evlerinden bir kaçını belediye olarak restore etik. Sivritepe’de Trabzon ve bölgeyi tepeden görebileceğiniz güzel bir tesis inşa ettik. Şimdi bu alana dağ evleri yapılması için projelendirme çalışmaları devam etmektedir” diye konuştu.

 

 

Şehre içme suyu sağlayan Söğütlü deresinden suyun elektrik enerjisiyle yüksek kesimlere pompalandığını ve bunun ekonomik olmadığı belirten Başkan Türkmen “Avrupa Birliği hibe programı kapsamında yapılması kararlaştırılan içme suyu projesi ve kanalizasyon arıtma tesisi ihale aşamasına gelmiştir. Projenin keşif bedeli 24 Milyon Avrodur. Finansmanın yüzde 85’lik kısmı AB fonlarından, yüzde 9’u Belediye Bütçesi, yüzde 6’sı da Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından karşılanacaktır.  Bu proje ile Akçaabat’ın uzun vadeli su ihtiyacı karşılanacaktır” dedi. Avrupa Birliği hibe programında yer alan projelerin, geç yürüdüğüne dikkat çeken Türkmen, içme suyu projesinin gecikmesiyle ilgili vatandaşların ve siyasetçilerin yaptığı eleştirilerin yersiz olduğunu savundu.

 İmar Kanununun 18. Maddesine göre şehrin 8 ayrı yerinde imar uygulamaları yaptıklarını dile getiren Türkmen, Yeni Mahalle’de 18. maddeyle mağdur olduklarını iddia eden vatandaşlar için ise, onlar bizi daha sonra anlayacaklar, dedi. Daha önce ilçede 18. madde uygulanan vatandaşların şu an durumdan memnun olduklarını ifade eden Türkmen, “Bugüne kadar uygulama yapılan alanlarda toplam 30 bin kişiye yakın bir nüfus yerleşebilecektir. Mevcut şehir merkez nüfusumuzun yaklaşık 40 bin kişi olduğu dikkate alındığında yapılan işin önemi ve büyüklüğü daha iyi anlaşılacaktır. İmar uygulaması yapılan yerlerde yollar açılmakta ve su- kanalizasyon gibi alt yapı çalışmaları yapılmakta adeta şehirleşmenin önünde gidilmektedir. Yapılan bu uygulamalarla şehrin önü açılmış ve sağlıklı bir şekilde büyümesine imkan sağlanmıştır” sözlerini sarf etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
10 Yorum
Haberler