Türkmen "Hayallerim Gerçekleşti" Dedi.

Türkmen "Hayallerim Gerçekleşti" Dedi.

Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, Akçaabat’ın güneyinden geçecek olan yolun ihale edilmesiyle büyük bir hayallerinin gerçekleştirildiğini söyledi.

Başkan Türkmen, projenin Akçaabat tarihinin en büyük projesi olduğunu ifade etti. Başkan Türkmen “Kavaklı Beldesinden girecek ve Akçaabat, Söğütlü ve Yıldızlı beldelerinin güneyinden geçecek olan yol Yıldızlı çıkışında  sahil yoluna bağlanacak. 12 metre genişliğinde olacak olan bu yol için uzun süreden beri çalışıyorduk. 1995 yılında yapmış olduğumuz imar planında biz bu yolu imara işlemiş ve bugünkü durumu yıllar önce planlayarak yola hazırlık yapmıştık. Şimdi yolun yapım halesi yapıldı ve hayallerimizi süsleyen Akçaabat’ın en büyük projesi hayata geçirilmiş oldu. Projenin aynı zamanda sahil kesimine olan baskıyı da azaltmış olacak” dedi.

 

30 BİN NUFUS YERLEŞECEK…

Başkan Türkmen, Akçaabat’ı güneye açacak olan bu yol ile şehrin arka tarafında yaklaşık 30 bin kişinin yaşayabileceği bir alanın ortaya çıkarılacağını ifade eden Başkan Türkmen, “Belediye olarak bu yolun yapılması için bize düşen görevi yaptık. Yolun geçtiği 5 ayrı yerde imar uygulaması yaparak yolun ön hazırlıklarını tamamladık. Proje ile 30 bin nüfusun yerleşebileceği bir alan ortaya çıkacaktır. Bu projenin hayata geçirilmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” dedi.

 

Başkan Türkmen, Karayolları Genel Müdürlüğü’nce yapım ihalesi yapılan yolun yer teslimi sonrası inşasına başlanmasını beklediklerini de sözlerine ekledi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Haberler