Türkmen Davet Etti

Türkmen Davet Etti

Akçaabat Belediyesi'nce bu yıl 19'uncusu düzenlenecek olan Akçaabat Müzük ve halk Oyunları Festivali 17- 20 Temmuz tarihleri arasında yapılacak.

 Konuyla ilgili basın toplantısı düzenleyen Akçaabat belediye Başkanı Şefik Türkmen, festivallerin amacınınbölgenin kültürel yapısını daha çok insana tanıtmak olduğunu belirtti.

Başkan Yardımcısı Osman Parlayan ve Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Turan Bektaşoğlu ile Kültürpark'ta basın toplantısı düzenleyen Başkan Türkmen, “ festivallerin amacı insanlar ve kültürler arasında bir bağ oluşturmak ve doslukların pekiştrilmesini sağlamaktır. Bizde bundan yola çıkarak 18 yıldır Akçaabat müzük ve halk Oyunları festivalini düzenliyoruz. Bu yıl 19'uncusunu düzenleyeceğimiz festivalimizde l yöresel sanatçılarımıza daha çok ağırlık verdik.” dedi.

Başkan Türkmen “Festivalimiz bölgenin en büyük festivallerinden biri olup, bölgenin sosyal ve kültürel yaşantısına, ekonomisine ve özellikle turizmine katkısı büyüktür. Yurt içi ve Yurt dışında yaşayan on binlerce vatandaşımız bu tarihlerde şehrimize gelmektedir. Ayrıca festival kapsamında yurt içi ve yurt dışından davet ettiğimiz ekiplere bölgemizin tarihi ve turistik yerlerini tanıtarak şehrimizden memnun ayrılmalarını sağlıyoruz” dedi.


Festivale yurtdışından, Romanya,Ukrayna, Azerbaycan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti halk dansları grupları ile yurtiçinden Ankara, Manisa Soma, Rize Fındıklı, Antalya halkoyunları gruplarının yanısıra bir çok sanatçı katılacak.

Festival 20 Temmuz pazartesi günü Hıdırnebi yaylasında yapılacak etkinlik ile sona erecek.

Öte yandan festival progranına davet edilen Çin Halk Dansları grubu Sincan Uygur Özerk Bölgesi'ndeki olaylar nedeniyle festival komitesince programdan çıkartıldı.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Kültür Sanat