Türkmen aday mı?

Yaklaşan milletvekilliği seçimleri öncesi farklı partileredn aday isimleri zikredilmeye başlamışken, akıllara yeniden Şefik Türkmen ismi geldi.

Yeniden diyorum, çünkü Sayın Türkmen'in adı bir önceki dönem ve  belki de önceki dönemlerde de milletvekilliğine adı geçen Türkmen'in bu dönem de yine adı geçen ilk isimlerden biri. 
Akçaabat Belediye Başkanlığı görevinde 5. dönemine başlayan Türkmen ile bir söyleşi yaptık. (Söyleşi önümüzdeki günlerde yayımlanacak) Konu dönüp dolaşarak, milletvekili adayı olup olmayacağına geldi.

Yıllarca belediye başkanlığı yapan Türkmen'in milletvekilliği ile başkanlığın jübilesini yapacağı hep akıllardan geçer. Türkmen'in adı Akçaabat'la bütünleşmiş olduğundan, Akçaabat'ı milletvekili olarak en iyi biçimde temsîl edebileceğinden şüphe yok.

Başkan Türkmen'in sorduğumuz sorulara yönelttiği yanıttan şunu anladım: Başkan Türkmen, kendisine partisinden gelecek milletvekilliği teklifiyle veyâ onu oraya itecek bir kuvvetle adaylığa 'evet' diyebilirdi. Tabî benim ki tahminden öteye geçemez ancak, vekilliğe 'hayır' demediğini net olarak anladık.

Kazandığı tecrübeleri halka hizmet getirebilmek amaçlı kullanabileceğini söyleyen Türkmen tam olarak şunları söyledi: “Biz makam ve mevki peşinde olmadık. Burada bize ihtiyaç olduğu söylendi. 20 sene evvel bir zorlama ile belediye başkanlığına geldik. Bizde yılların tecrübesi oluştu. Bu tecrübelerimizi insanlarımıza aktarmayı da arzu ederiz. Faydalı olabileceğimiz her neresi olursa olsun halkımızla tecrübelerimizi paylaşmaya hazırız. Bunun dışında bizim bir hırsımız yok. Hizmet yapmaya çalışıyoruz” 

Türkmen şunu da ekledi: "Herkes üstüne düşeni fazlasıyla yapmalı. Önümüzdeki dönem partimiz ve ülkemiz açısından çok önemli."

Bakalım milletvekilliği seçiminde Başkan Türkmen kendi adaylığıyla mı çalışacak, yoksa partisine belediye başkanı olarak mı destek verecek? Göreceğiz...
Saygılarımla...

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum