Türk Vatandaşlarıyla Buluştu

Türk Vatandaşlarıyla Buluştu

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Fransa ve İngiltere'nin girişimiyle düzenlenen Libya Konferansı'na katılmak üzere geldiği Paris'te Türk vatandaşları ile bayramlaşma fırsatı buldu.


Resmi programda yer almamasına karşın, başkentteki Türk Başkonsolosluğu'na burdaki vatandaşlarla mümkünse bayramlaşmayı düşündüğünü söylemesi üzerine, Başkonsolosluk kısa bir süre içinde, Bakan'ın Türk vatandaşlarıyla bir araya gelmesini organize etti ve Bakan Davutoğlu, vatandaşlarla bayamlaştı ve hatta elini öpen çocuklarla sohbet edip başını okşadı ve elini öpen her çocuğa 10 euro bayram harçlığı verdi.

davutoglu-paris1.png

Son gün düzenlenen bayramlaşma programına konsolosluk çalışanlarının yanı sıra Paris ve civarındaki Türk dernek başkan ve yöneticileri ile konsoloslukta işlem yaptırmaya gelen vatandaşlar katıldı. Bir süre Türk vatandaşların sorunlarını dinleyen Davutoğlu, daha sonra Türkiye'nin Paris Büyükelçisi Tahsin Burcuoğlu ve Paris Başkonsolosu Uğur Arıner ile Paris Başkonsolosluğu çalışma Müşaviri ile Din Hizmetleri Müşaviri'nin de hazır bulunduğu toplantıda açıklamalarda bulundu.

Davutoğlu, "Paris'te bayramlaşmak hesapta yoktu, Ramazan Bayramı için bir başka eski ata yurdu olan Balkanlarda Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Romanya ziyareti çerçevesinde Köstence'nin Mecidiye kasabasında temaslarda bulunarak, Türk ve Tatar soydaşlarla bayramlaşarak geçirmeyi planlamışken nasipte Paris'te bayramın son günü sizlerle de bayramlaşmak varmış" dedi. Davutoğlu, yurt dışında yaşayan Türk vatandaşlarının oy hakkıyla ilgili çalışmaların en kısa zamanda tamamlanacağını belirterek, gelecek seçimlerde gurbetçilerin de bulundukları ülkelerde oy kullanabileceklerini umut ettiğini söyledi.

davutoglu-paris2.png

Bakan Davutoğlu, Güneydoğu'daki terör saldırıları ile ilgili bir soru üzerine, insan hakları ve demokrasi konusundaki her türlü tartışmaya açık olduklarını ancak teröre şiddetle karşı olduklarını ifade etti. Davutoğlu ayrıca, "Sizler 50 yıldır bu topraklardasınız, kim ne derse desin Türkiye Avrupa'nın bir parçasıdır, bundan kimsenin kuşkusu olmasın" diye konuştu. Başkonsolosluğun vatandaşlar için hazırladığı bayram şekeri aldı ve ikram edilen çay içtikten sonra vatandaşlarla sohbet eden Dışişleri Bakanı Davutoğlu'na, Bordeaux ve Nantes'te  yeni açılmasına izin verilen konsolosluklara biran evvel atama yapılması isteğinde bulunuldu.

davutoglu-paris3.png

Paris'te Türk vatandaşla bayramlaşan Dışışleri Bakan'ı Ahmet Davutoğlu'yla,vatandaşlar hatıra fotoğraf çektirdi

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler