Türk-Eğitimsen'de Başkan değişti

Türk-Eğitimsen'de Başkan değişti

Türk Eğitim-Sen’nin Akçaabat Temsilcisi Akçaabat Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Cevat Şal oldu.

Türkiye Kamu Sendikaları Konfederasyonu (Türkiye Kamu-Sen)’e bağlı olarak hizmet veren Türkiye Eğitim, Öğretim ve Bilim Hizmetleri kolu Kamu Çalışanları Sendikası (Türk Eğitim-Sen)’nın Akçaabat Temsilcisi Akçaabat Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Cevat Şal oldu.
Süleyman Salihoğlu, Ali Hocaoğlu, Nevzat Kurtoğlu, Kemal bayraktar ve Osman Saraç’tan oluşan yönetim kurulunun görevi bırakma kararı almasının ardından gerçekleştirilen değişiklikte Cevat Şal İlçe Temsilcisi olurken, Yücel Şahinbaş ve Nevzat Kurtoğlu Teşkilatlanma Sekreteri, Coşkun Akbulut ve Gül Yılmaz da Mali Sekreter olarak görevlendirildi.
Temsilci seçildikten sonra ilk açıklamasını yapan Türk Eğitim-Sen İlçe Temsilcisi Cevat Şal, şunları söyledi:
“Ülkemizin zor dönemlerden geçtiği şu günlerde herkesin küçük de olsa, üzerine bir görev düştüğü kanaatindeyiz. Bize bu görev tanımlaması İçinde sendikacılık düştü. Sendikacılık bizde biraz soğuk ve batının malıymış gibi algılansa da aslında Müslüman Türk toplumunda Ahi kültürüyle 800 yıl önce kendini göstermişti. Amacımız bu kültürü bir nebze de olsa farklı bir adla günümüzde yaşatabilmektedir. Bu kültürün yaşatılmasında dayanağımız, gücümüz tabii ki milli ve manevi değerlerimizdir. Biz sendikal mücadelemizde bütün gücümüzü bu anlayıştan alırız. Maksadımız, yarının büyük Türkiyesini hazırlamakta en önemli görevi ifa eden ve etmeye devam edecek olan eğitim camiasına yarar sağlamak, problemlerin çözümünde yardımcı olmak, çalışma ortamlarını daha iyi şartlara taşımaya katkı sağlamaktır.
Yarının büyük Türkiyesinin inşasında bizim de bir taşımız olsun istedik ve yola koyulduk. Sendikal mücadelemiz demokrasinin vazgeçilmez unsuru olup resmi otoritenin karşıtı bir örgütlenme olarak algılanmamalıdır. Asıl gaye eğitim çalışanlarının mutluluğu için devletle beraber devlete yol gösterici olmaktır. ‘Aman bana mı kaldı, neme lazım, başıma iş mi alayım, sanki bir şeyler yaptığımda aldığım para farklı mı oluyor’ söylemleri ile ‘ne sebeple olursa olsun mevcuda muhalefet etmek ihtiyacı hisseden’ anlayışı yıkmak da gayelerimiz arasındadır.
Sendikacılıkta güç sayı ile doğrudan ilişkilidir. Türkiye’nin en büyük sendikası olan Türk Eğitim-Sen’in gücüne güç katmak, güçlerimizi ve güçlerinizi birleştirerek gelecek nesillere güçlü bir Türkiye bırakmak adına bizim de bir katkımız olsun diye göreve talip olduk.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Haberler