Turizme Yeni Bir Alternatif Geliyor

Turizme Yeni Bir Alternatif Geliyor

Akçakale ve Sargana Vadisi Turizme Kazandırılıyor

Akçaabat Belediyesi Kültür Müdürü Turhan Bektaşoğlu kurum uzmanları ile Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu’nu makamında ziyaret etti. Yapılan toplantıda, Akçaabat sınırları içerisinde bulunan Akçakale ve Sargana Destanı yazıldığı vadinin turizme kazandırılması kapsamında yürütülen çalışmaları değerlendirdiler.

turizm-ttso.jpg

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkan M. Suat Hacısalihoğlu, Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı tarafından 2015 yılında turizme yapılacak olan destek programı kapsamında bölgenin yeni turizm potansiyellerinin ekonomiye kazandırılması gerektiğini söyledi. Hacısalihoğlu, Akçaabat Belediyesinin yürüttüğü Akçakale ve Sargana Destanı Vadisi projelerinin turizm sektöründen değerlendirilmesinin bölge ekonomisine katkı sağlayacağını ifade etti.

Başkan M. Suat Hacısalihoğlu, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası tarafından bölge turizminin çeşitlendirilmesinin desteklendiğini belirterek Potansiyel turizm alanlarının değerlendirilmesi çalışmalarına önem verilmesi gerektiğini kaydetti.  2015 yılında turizm sektörüne desteklerin artırılması çalışmalarına hız verildiğini dile getirerek , “Doğu Karadeniz Bölgesi’nde turizmin ekonomik katkısının artırılması gerekmektedir.  Gerek odamızın gerekse Akçaabat Belediyesinin önem verdiği Akçakale ile Sargana Destanı Vadisinin turizme kazandırılmasında fayda var. “ dedi.

Akçaabat Belediyesi Kültür Müdürü Turhan Bektaşoğlu ise Akçakale ve Sargana Destanı Vadisi üzerinde planlanan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Her iki projenin en kısa sürede turizme kazandırılmasının Akçaabat Belediyesi’nin hedefleri arasında bulunduğunu bu konuda Trabzon TSO ile işbirliğinde bulunmayı arzu ettiklerini dile getirdi. Daha sonra toplantıda uzmanlar tarafından Akçakale ve Sargana Destanı Vadisi konularında bugüne kadar yapılan çalışmaları özetlediler.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Haberler