Turizm Haftası Kutlandı

Turizm Haftası Kutlandı

Turizm Haftası Kutlandı Akçaabat'ta çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Turizm Haftası dolayısıyla Akçaabat ilçesi Söğütlü beldesindeki Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi’nde tören düzenlendi. Törene Trabzon Vali Yardımcısı Cezmi Batuk,  Akçaabat Kaymakamı Erol Özkan, Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Kansız, Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Doğu Karadeniz Yürütme Kurulu Başkanı Suat Gürkök, öğrenciler ve davetliler katıldı.

 

 

Törende konuşan vali Yardımcısı Cezmi Batuk, turizm ülkelerin refah seviyesinin artmasında önemli bir etken olduğunu ifade ederek “Turizm ekonomik yönüyle o ülkenin ve halkının refah seviyesini yükselmesine kalkınma sürecinin ana sektörlerinden biridir.  Ülkelerin gelişmesinde önemli bir faktördür. Türkiye’nin tabii zenginlikleri, kültürel ve tarihsel birikimiyle, kültür, termal, sağlık, kış, kongre gençlik, yayla ve inanç turizmi ile eşine zor rastlanır bir turizm cennetidir. Bun u iyi değerlendirmemiz gerekmektedir. Ülkemizin döviz girdilerinin % 22’si bu bölümden elde edilmektedir.”dedi

 

 

Batuk, Son 30 yıl içerisinde başlayan turizm atağı ile çok farklı bir turizm anlayışı gelişmiş, yatak ve tesis kapasitesi artarak dikkate değer bir turizm ülkesi olduğumuzu ve buradan elde edilen döviz gelirlerinin gerçekten turizmin bacasız fabrika olduğu sözünü perçinlemiştir” dedi.

 

Turizmin sağladığı istihdamla ve ekonomiye olan katkısıyla çok büyük bir sektör olduğunu dile getiren Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Doğu Karadeniz Yürütme Kurulu Başkanı Suat Gürkök ise turizm alt yapısı yeterince gelişmiş olmasına rağmen Karadeniz Bölgesi'nin Türkiye'deki turizm potansiyelinden gereken payı alamadığını ifade etti. Hedeflerinin turizm pastasından alınan payı yukarılara çekmek olduğunu ifade eden Görkök “Turizmden daha verimli faydalanmak için hava ve kara ulaşımında sorunumuz yoktur. Ancak deniz ulaşımında aynı şeyi söyleyemiyoruz. Deniz ulaşımın da kısa sürede etkinliğini artırmamız gerekmektedir. Turizm için herkes üzerine düşeni yapmalıdır. Kamu, özel sektör, yatırımcılar, halk, herkes birlik ve beraberlik içinde olursa turizmi hak ettiği yerlere getirebiliriz.” dedi.

 

 

Turizm Haftası açılış töreninde daha sonra folklor gösterileri yapıldı ve katılımcılara yöresel yemek ikram edildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Kültür Sanat