Trabzon’un Kan Bağış Rekoru Akçaabat’tan

Trabzon’un Kan Bağış Rekoru Akçaabat’tan

Akçaabat’ın Yaylacık Mahallesi Sahil Camisinde düzenlenen kan bağış kampanyası 222 üniteyle rekor kırdı.

Trabzon’un Kan Bağış Rekoru Akçaabat’tan

Akçaabat’ın Yaylacık Mahallesi Sahil Camisinde düzenlenen kan bağış kampanyası 222 üniteyle rekor kırdı.

Akçaabat Yaylacık Mahallesi Sahil Caminde kan bağış kampanyası düzenlendi. Gönüllü bağışçılardan kan alma kampanyasına vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. 222 ünite kan toplayan Kızılay, Trabzon’da bir ekiple bugüne kadar toplanmış en büyük sayıyı elde ederek rekorunu kırdı.
 

Yaylacık Sahil Cami Hatibi Fehmi Atasoy’un öncülük ettiği ve katkı sağladığı Kızılay kan bağışı kampanyası her yıl Yaylacık Mahallesinde düzenleniyor. Cami imamı Fehmi Atasoy, biz 150 ünite kan toplamakdı ,ama vatandaşlar yoğun talep olduğunu ve bu sayıyı 222 üniteye çıktığını dile getirdi.

Doğu Karadeniz Kızılay Kan Merkezi Müdürü Dr.Dila Baran yaptığı açıklamada

‘’Kan acil değil sürekli ihtiyaçtır. Herkesi kan bağışı yapmaya davet ediyorum. Bugün gerçekleştirilen kan bağışı kampanyasında yardımlarını esirgemeyen ve karşılıksız yapan, Yaylacık Sahil Cami hatibi Fehmi Atasoy, Yaşar Erbaşaran ve Hüseyin Ciritoğlu’na Kızılay ekibi adına çok teşekkür ediyorum. Bu davranışlarının diğer insanlara da örnek olmasını temenni ediyoruz.’’ dileklerinde bulundu.

 

Bu gün görevli olmadığı halde meslektaşı Dr. Erdem Malkoç’la gönüllü olarak geldiğini ifade eden Dr. Baran, 14 Haziran Dünya Gönüllüler Kan Bağışçıları gününde, düzenlenecek olan madalya programına Yaylacık Sahil Cami imamı Fehmi Atasoy ve Yaşar Erbaşaran’ın davetliler arasında olacağını belirtti.

Sahil Cami Kan bağışı kampanyası için kan veren vatandaşlara cami cemaatinden Erbaşaran ve Aytemiz petrolleri sahibi Yaşar Erbaşaran babasının hayrı için 30 TL’lik yakıt fişi yardımı yaptı.

yaylacik-kan-bagisi-(3).jpg

yaylacik-kan-bagisi-(2).jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler