Trabzon'un eksiklikleri neler?

Trabzon'un eksiklikleri neler?

AK Parti Trabzon Milletvekili Aday Adayı Hasan Beşli, Trabzon’un eksikliklerini ve bu eksiklikler için neler yapılması gerektiğini açıkladı.

AK Parti Trabzon Milletvekili Aday Adayı Hasan Beşli, Trabzon’un eksikliklerini ve bu eksiklikler için neler yapılması gerektiğini açıkladı.

Trabzon için öncelikle kısa vadede ve uzun vadede işler yapılması gerektiğini belirten Beşli, “Kısa vadede bölgemiz için ikinci bir üniversitenin şart olduğunu düşünüyorum. Eğer ikinci üniversiteyi şehrimize kazandırırsak Trabzon’a bir 50 bin öğrenci gelmesi halinde Trabzon’a neler kazandırdığını bir düşünün. 50 bin öğrenci pazardan bir gömlek aldığında 50 bin gömlek eder. Şehrimizde ekonomi canlanır. Bu da esnafımızın para kazanmasını sağlar. Esnafımızın da yeni elemanlar almasını sağlar; yeni üretimler, yeni atölyeler açmasını sağlar. İkinci üniversitenin şehrimizde istihdama da katkı sağlayacağını düşünüyorum. Bu yüzden ikinci üniversite Trabzon’umuzun olmazsa olmazıdır” dedi.

Üniversitenin bir kısmının da Akçaabat’a yapılabileceğini söyleyen Beşli, “Akçaabat’ın Düzköy yolunda Tekel binalarımız var. Tekel binalarımızın dönümü 37 dönümdür. Bu 37 dönümün 7 dönümü Sağlık Bakanlığı’na, 30 dönümü de Karadeniz Teknik Üniversitesi’ne verilmiştir. 30 dönümlük alanda üniversitenin bir bölümü açılabilir. Akçaabat’a da yaklaşık 20 bin öğrencinin gelmesi sağlanır. Dolayısıyla Akçaabat’ın ekonomisi de bir anda kalkınır. Bir de Akçaabat’ın hayırla yad ettiği ve çok büyük hizmetler eden Mustafa Cumur’un ismini de buraya verebiliriz. Böylece Mustafa Cumur Beyi de onure etmiş oluruz” dedi.

Trabzon’un ulaşım sorununa da değinen Beşli, ”Trabzon’da ulaşım sorunu var. Trabzon’un ulaşımını kolaylaştırmamız gerekir. Ulaşımı da kolaylaştırmak için de demiryolunun Trabzon’a gelmesi lazım. İkinci olarak havayolunda sıkıntı yaşamamamız gerekir. Yurtdışından direk uçuşlar olması gerekir. Yurtdışından Trabzon’a direk uçuşlar yapabilmek için de havalimanımızın da kapasitesinin artırılması gerekmektedir. Bunun için Trabzon’umuzun ikinci piste ihtiyacı var. İkinci pistin de uluslararası standartlar da yapılması lazım. Böylece şehrimize daha fazla turist gelecektir. Yalnız ikinci pist yapılırken muhakkak uluslararası standartlarda olması şarttır. Trabzon’a direk uçuşlar sağlanmalıdır. Tren yolunun da bir an önce Trabzon’a kazandırılması gerekir. Eğer tren yolunu Trabzon’a kazandırabilirsek Trabzon’umuzda hem ulaşımda kolaylık sağlayacağız hem de nakledeceğimiz malları daha ucuza getirerek daha fazla ihracat yapma şansını yakalayacağız. Ürünler diğer bölgelere daha kolay şekilde taşınacaktır. Böylece talep de artmış olacak. Bu bakımdan tren yolunun bir an önce Trabzon’a gelmesi çok önem arz etmektedir. Bizim çabamız, çalışmalarımızda tren yolunun Trabzon’a kazandırılması yönündedir. Ekonomiyi canlandırmak için de bir lojistik merkeze de ihtiyacımız olduğu bir gerçektir.Lojistik merkezin çok iyi işleyebilmesi için de güney çevre yolumuzun da acilen devreye sokulması gerekir. Karadeniz’den lojistikten aldığımız bir yükü boğazları geçip gemilerle beraber Mersin Limanı’na aktarmak yerine güney çevre yolu projesi ile direk Mersin’e aktarıp Mersin’den de diğer ülkelere bu yükü rahatlıkla sevk edebiliriz. Bunun yanında Mersin’den aldığımız ürünleri de güney çevre yolu projesiyle Trabzon Limanı’na buradan da yurtdışına aktarma imkanımız olacak. Böylece hem sebzelerimizin bozulması önlenmiş olur hem de çok kısa zaman içerisinde ürünlerimizi sevk etmiş oluruz.

Yatırım Adasının 40.000 kişiye gelir kapısı olacağının da altını çizen Beşli, “Arsin yatırım adası da çok büyük önem arz etmektedir. İlerleyen dönemlerde de çok büyük gelirler sağlayacaktır. Yatırım adasının deniz dolgusuyla birlikte 1800 dönümlük bir arazi üzerinde yapılacak. Bu alanda da 100 tane büyük işletmenin yapılacağı, büyük işletmelerin de AR-GE donanımına sahip, ileri seviyede ihracata yönelik ürünlerin de üretileceği tasarlanmaktadır. Her işletmede 100 kişi çalıştığını düşündüğünüzde 100 işletme de 10.000 kişi eder. Bu 10.000 kişi 40.000 kişiyi absorte ediyor demektir. Yatırım adası sayesinde 40.000 kişi ekmek yiyecek ve bu 40.000 kişinin başka şehirlere göçü de önlenmiş olacaktır” şeklinde konuştu.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Siyaset