Trabzon'u Temsil Edemedik

Trabzon'u Temsil Edemedik

Trabzon'u Temsil Edemedik

TİSAD (Turizm İşletmecileri ve Seyahat Acentaları Derneği) Restoran işletmecileri komitesi başkanı Mustafa KaIaycı; EMITT fuarı bu yıl 22. Açılışını yaptı. 25-28 Ocak 2018 tarihlerinde ziyaretçilere açılan EMITT ilk iki günde turizm profesyonellerini, üçüncü ve dördüncü gün ise tatil tüketicilerini ağırladı. Geçen yıllara oranla genel anlamda sönük az katılım olan bir fuar oldu. Her yıl 12 holün açık olduğu fuar bu yıl 8 hol ile hizmet verdi. Buna rağmen Trabzon standımız gayet hareketli ve ilgi gören bir stant oldu Trabzon bu fuarda doka ve valilik-ticaret odası- işletmelerin nakdi katkısı ile turizm il müdürlüğünün koordine ettiği iki farklı stant ile temsil edildi. Turizm il müdürlüğü çalışanları ve bütün katılımcıların turizm il müdürlüğünün koordine ettiği stantta durmasından dolayı Doka’nın Şehrimiz için ayırdığı stant boş kaldı. Turizm il müdürlüğünün koordinesindeki standa katkılarından dolayı Trabzon Valimiz Sayın Yücel Yavuz başta olmak üzere Ticaret odamız ve standa nakdi yardım yapan tüm stant sahiplerine yönetim kurulumuz ve şehrimiz turizmi adına teşekkür ediyorum.

 STANT ÜCRETİ ÖDEMEYEN İŞLETMELER KAPSAM DIŞI KALDILAR

İlk kez koordine edilen bu çalışmada otel ve seyahat acentelerinin haricindeki turizm paydaşlarının sisteme dahil edilmeyişi, stant alamayan küçük işletmelerin kendilerini tanıtabilecekleri ortak bir stantlarının olmayışı en büyük iki eksik olarak göze battı. Stant kirasının Valilik ve Ticaret Odası tarafından karşılandığı bir çalışmaya stant ücreti ödemedi diye katılamayan küçük işletmeler maalesef kendilerini tanıtamadılar. Önümüzdeki yıl yapılacak organizasyonda koordinasyonu yapan İl Kültür ve Turizm müdürlüğünün standın bir bölümünü bu tarz işletmelere ayırarak şehirden gelen bütün işletmelerin katılımlarını sağlaması en önemli talebimizdir.

ŞEHRİMİZİ TÜM SEKTÖRLER İLE TEMSİL EDEMEDİK

Bilindiği üzere turizm deyince seyahat acenteleri, oteller, restoranlar, hediyelik eşya satıcıları, oto kiralama firmaları başta olmak üzere birçok sektör akla geliyor. Emitt ve buna benzer fuarlar bu sektörlerdeki hünerlerimizi-ürünlerimizi gösterme ve ziyaretçileri etkileme yeridir. Maalesef bu fuarda Trabzon standında otel ve seyahat acenteleri harici farklı sektörden sadece bir özel hastane standı vardı. Restoran, hediyelik eşya ve araç kiralama firmaları bu fuarda kendilerini ve şehrimizi temsil edemedi.

mustafa-kalayci-akpinar.jpg

STANTLAR ARKADAŞLARIN BULUŞUP SOHBET ETME YERİ DEĞİLDİR.

Yıllardan beri katıldığımız tüm fuarlarda yaşadığımız sıkıntı bu fuarda da devam etti. Katılımcı ve ziyaretçi işletme yetkililerinin stanttaki gereksiz yer işgalleri ve sohbetleri stant verimliliğini olumsuz yönde etkiledi. Trabzon’da hiçbir araya gelmiyormuşçasına edilen sohbetler gereksiz zaman kaybına ve verimliliğin düşmesine sebep oldu. Umudumuz bundan sonraki fuarlarda bu olayın tekrarlanmamasıdır. Kaynak:61saat

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler