Trabzon'u 2023 Vizyonuna Hazırlamalıyız

Trabzon'u 2023 Vizyonuna Hazırlamalıyız

Hasan Beşli'den özel açıklamalar

Ak Parti Trabzon Milletvekili Aday Adayı Hasan Beşli yaptığı bir söyleşide; öncelikle ikinci üniversite ve ikinci hava alanı pisti ile başlayarak önümüzdeki sekiz senenin yol haritasını çizmeli, Trabzon'umuzu 2023 vizyonuna hazırlamalıyız, dedi ve sözlerine şu şekilde devam etti:   öncelikle ikinci üniversite ve ikinci hava alanı pisti ile başlayarak önümüzdeki sekiz senenin yol haritasını çizmeli, Trabzon'umuzu 2023 vizyonuna hazırlamalıyız. Bunun için de ilk etapta ikinci Üniversitemizi Trabzon'a kazandırıp Trabzon'un ticari ve turizm alanında önünü açmalıyız. İşsizlik ve göç bölge insanımızın kaderi değildir. Sadece bir Üniversite ile gelecek 40-50 bin civarında öğrencinin yeni yatırımlar ve yeni iş alanlarına imkan sağlayacak ve  bu sayede gerek üretim, gerek konaklama ve gerekse de ziraat alanlarında kalkınmanın başlayacak.  Ticaretin artmasına paralel olarak istihdam da artacak, yeni iş yerleri yeni atölyeler açılacak, açılan her yeni iş yerine alınacak yeni kişilerle işsizlik azalacak, bu sayede ilk etabı tamamlayacak ve Trabzon'un ekonomisine can suyu olacak”dedi.  Güney çevre yolu, demir yolu ve turizm gibi alanlarda gerekli girişimler yapılarak bölgenin kalkınması, sanayileşme ve Turizm’deki yatak kapasitesi artırılarak bölgemizin turizm cenneti olması yolunda adımların bir an önce atılması gerektiğini de sözlerine ekledi.

Seçilmesi halinde bütün bunların hedef ve takibinde olacağını ifade eden Beşli, özde değil sözde icraatçı olduklarını, ülkemizin gelişmesi için geçe gündüz çalışıp proje üreteceklerini, vekilliğin de bunun için bir vesile olduğunu, Millete efendi olmak için değil hizmetkar olmak için göreve talip olduğunu, TBMM'nin yan gelip yatma yeri olmadığını söyledi. Peygamber Efendimizin; 'İnsanların en hayırlısı en iyi olandır' demediğini, 'insanlara faydalı olandır' dediğini, bu güne kadar nasıl bu düstur ile yürümüşler ise bundan sonra da aynı düstur ile yola devam edeceğini ifade etti.

Çözüm sürecinin neticelenmesi ile birlikte Ülkenin yeni bir ivme kazanacağını, önünün daha da açılacağını söyleyen Beşli, Türkiye'nin bu aşamadan sonra uçuşa geçeceğini, artık iç çekişmeler ve kavgalar ile vakit kaybedilmemesi gerektiğini, her zaman el ele, birlikte ileriye doğru bakılması gerektiğini, 2023 ve 2053 vizyonları ile süper güç olma yolunda ilerleyeceklerini, bunun hayal olmadığını, samimiyetle çalışılması halinde başarılacağını, Türkiye'mize de bunun yakıştığını belirtti. Beşli sözlerini şu şekilde devam ettirdi: İnsanımız artık kavga ve gerginliklerden sıkılmıştır. 2002 Yılından bu güne kadar elde ettiğimiz kazanımları ve başarıları devam ettirmek ve daha da ileriye götürmek için geçmişte yaşananları arkamızda bırakıp Bölgemiz ve Ülkemiz için ne yapabiliriz diye bakmamız gerekiyor. İleriye gitmiyorsanız geriye gidiyorsunuz demektir. Bu güne kadar olan kazanımlarımızı bu şekilde heba edemeyiz, buna kimsenin hakkı yok, enerjimizi büyümek ve güçlenmek için harcamalıyız.İşte bu nedenle diyoruz ki; tüm vesayetlere ve paralel yapılanmalara hayır. Yeni Anayasa ve Başkanlık sistemi ile Türkiye'nin önünü açmalı, demokrasinin güçlenmesini sağlamalıyız. Ancak maalesef ki ülkemizde vesayeti savunan siyasetçiler Başkanlık sistemini istemiyor. Ne zaman onların isteği dışında, halkın içinden çıkan iktidarlar yönetime gelse, birileri birtakım odaklarla birlikte hareket edip Ülkemizin ve Milletimizin önünü kesmişlerdir. Artık böyle bir Türkiye yok ve bundan geriye dönülemeyeceğinin bilincinde olmalıyız. Bundan önceki darbe dönemlerinde neler kaybettiğimizi o dönemlerde yaşayan insanlar gayet iyi bilir.Heyecanla, azimle ve yılların vermiş olduğu birikimle çıktığımız bu yolda, inşallah vekil olarak Ülkemize ve Milletimize hizmet etme sevdamıza kavuşuruz” ifadelerini kullandı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Siyaset