Trabzonlular Meydana İndi

Trabzonlular Meydana İndi

İsrail'e tepkiler devam ediyor

İsrail'in Gazze'de yaptığı katliama yurdun dört bir yanından tepkiler yükselmeye devam ediyor.

Trabzon'da 50'nin üzerindeki sivil toplum kuruluşu ve siyasi partinin desteği ile 'Filistin'le Dayanışma' mitingi düzenlendi. Belediye Meydanı'ndaki mitinge onbinlerce kişi katıldı.

Her görüş ve yaştan çok sayıda insanın katıldığı miting için geniş güvenlik önlemi alan polis, vatandaşları kontrolden geçirdikten sonra miting alanına aldı. İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan mitingde tertip komitesi üyeleri birer selamlama konuşması yaptı. İsrail'e yönelik sert ifadeler kullanan konuşmacılar, dünyanın gözleri önünde Gazze'de bir katliam, soykırım yapıldığına vurgu yaptı.

İsrail'in kadın, çocuk ve yaşlı demeden sivil halka yönelik düzenlediği bu canice saldırıya başta ABD ve Batı ülkelerinin sessiz kalmalarına da tepki gösteren konuşmacılar, Batı'nın gerçek yüzünü bir kez daha gösterdiğine işaret ettiler. Tüm dünya devletlerini Gazze'deki katliama seyirci kaldığı için kınayan konuşmacılar, Türkiye'nin İsrail ile olan bütün anlaşmalarını derhal askıya alması gerektiğinin altını çizdi.

Konuşmacılar, Mısır ve bazı Arap ülkelerinin yöneticilerine de Filistin'e yeterli desteği vermedikleri gerekçesi ile tepki gösterdi. Gazze'deki savaş mağdurlarının tedavisi ve oraya olaştırılacak yardımlar için Mısır'ın tüm sınır kapılarını sonuna kadar açması gerektiği ifade edildi. Tüm vatandalar Gazze'ye yönelik düzenlenen yardım kampanyalarına da destek olmaya davet etti.

Türk ve Filistin bayrakları ile başta İsrail, ABD ve AB ülkelerine tepkileri içeren pankartlar açan vatandaşlar, attıkları çeşitli sloganlarla meydanı inletti. 'Türkiye uyuma uyan, katil İsrail, Filistin'e yardım eli uzatın, İsrail'e dur de, Gazze Trabzon, Türkiye Filistin'dir, Hepimiz Gazze'yiz' yazılı pankartlar açan vatandaşlar, 'Müslümanlar kardeştir Mehmetçik Gazze'ye, Katil İsrail, Ankara Filistin'e sahip çık, Filistin Siyonizm'e mezar olacak, Hamas'a selam direnişe devam' şeklinde sloganlar attı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
10 Yorum
Haberler