Trabzonlu olmak böyle bir şey

Trabzonlu olmak böyle bir şey

Bingöl’deki iki mezarın Trabzon’a nakli için yıllardır uğraş veriyor

Trabzonlu komutan, Bingöl’deki iki mezarın Trabzon’a nakli için yıllardır uğraş veriyor.

Günebakış Gazetesi'nden Berkant Parlak'ın haberine göre, Bingöl'ün Genç ilçesi Çaytepe mevkiinde, 1951 yılında yapılan demiryolu çalışmaları sırasında yaşanan kazada yaşamını yitirdiği köye gömülen 2 Akçaabatlının kabri yok olmayla karşı karşıya. Bölgede görev yapan Trabzonlu uzman jandarma Atik Gülay, mezar taşları oldukça ilkel biçimde olan 2 mevtanın kabrine sahip çıkan olmazsa, bölgeye yapılacak baraj nedeniyle mezarların yok olacağını söyledi.

10 YILDIR MEZAR SAHİPLERİNİN GELMESİNİ BEKLEDİ

KABİRLERİN birinde yazan “Musa, Akçaabat, 1951” yazısından Akçaabatlı oldukları anlaşılan kabirlerin yok olmasına vicdanının el vermediğini söyleyen Gülay,  “Rahmetli olan şahısların Akçaabat’taki aileleri varsa gelsinler, ben de onlara yardımcı olayım ve kabirlerin yok olmasının önüne geçelim. Bu mevtaları buradan Trabzon’a nakledelim, yardımcı olabileceğim her konuda ben hazırım” diye konuştu. 

O MEZARLARLA HEP TRABZON’U HATIRLADI

BÖLGEDE baraj yapılacak olması nedeniyle, kabirlerin sular altında kalarak yok olacağını belirten Çaytepe Jandarma Komutanlığı’nda görevli ve kendisi de Trabzon’un Şalpazarı ilçesinden olan uzman jandarma Atik Gülay, Akçaabatlı mevtaların ailelerine ulaşmak için telefonla Akçaabat’taki birçok kuruma ulaşmaya çalıştığını ancak bir sonuç alamadığını kaydetti.

1951 yılında yapılan demiryolu çalışmaları sırasında yaşanan kazada yaşamını yitirdiği köye gömülen 2 Akçaabatlının kabri yok olmayla karşı karşıya. Bölgede görev yapan Trabzonlu uzman jandarma Atik Gülay, mezar taşları oldukça ilkel biçimde olan 2 mevtanın kabrine sahip çıkan olmazsa, bölgeye yapılacak baraj nedeniyle mezarların yok olacağını söyledi.

Kabirlerin birinde yazan “Musa, Akçaabat, 1951” yazısından Akçaabatlı oldukları anlaşılan kabirlerin yok olmasına vicdanının el vermediğini söyleyen Gülay,  “Rahmetli olan şahısların Akçaabat’taki aileleri varsa gelsinler, ben de onlara yardımcı olayım ve kabirlerin yok olmasının önüne geçelim. Bu mevtaları buradan Trabzon’a nakledelim, yardımcı olabileceğim her konuda ben hazırım” diye konuştu.

Bölgede baraj yapılacak olması nedeniyle, kabirlerin sular altında kalarak yok olacağını belirten Çaytepe Jandarma Komutanlığı’nda görevli ve kendisi de Trabzon’un Şalpazarı ilçesinden olan uzman jandarma Atik Gülay, Akçaabatlı mevtaların ailelerine ulaşmak için telefonla Akçaabat’taki birçok kuruma ulaşmaya çalıştığını ancak bir sonuç alamadığını kaydetti.

TERÖRDEN DOLAYI GELEMEDİLER

Birkaç yıl önce Bingöl’deki köy korucusunu telefon ile arayarak, Akçaabat’tan birilerinin ulaştığını ve kabirleri taşımak istediklerini öğrenen Gülay, bu kişilerin de o dönem bölgede yaşanan terör olayları nedeniyle gelemediklerini ifade etti. Atik, “Korucu arkadaşımız da arayanların isimlerini alamamış. Terör olayları nedeniyle buraya gelemeyen o insanların izi de kayboldu. Bir daha da bulamıyoruz. Umarım bize ulaşabilirler.” ifadelerini kullandı.

ŞU ANDA BİR SIKINTI YOK

Bölgede ve yol üzerinde şu anda herhangi bir terör sıkıntısı olmadığını dile getiren Gülay şöyle devam etti: “Kabirlerin yakınından geçen demiryolunun güzergâhı değiştirilerek, buraya baraj yapılacak. Şu an burada hafriyat çalışması yapılıyor. Bölge sular altında kalınca kabirler de yok olmuş olacak. Ben de Trabzonlu biri olarak, böyle bir şeyin yaşanmasına gönlüm el vermiyor. Bu mezarlara sahip çıkılması gerekiyor. Yakınları ulaşırsa ben de yardımcı olabilirim.”  

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler