Trabzon'daki Kiliseye Molotof

Trabzon'daki Kiliseye Molotof

Trabzon'daki Santa Maria Katolik Kilisesi'nin çatısındaki haçın indirilmesi için kiliseye tehdit mesajları bırakan ve molotof kokteyli atan 5 kişiden 4'ü Akçaabat'ta yakalandı.

Trabzon'un Kemerkaya Mahallesi'ndeki Santa Maria İtalyan Katolik Kilisesi yerleşkesindeki lojman ve misafirhane binasının tepesinde bulunan ışıklandırılmış haçın kaldırılmasını isteyen 5 kişilik bir grup, yılbaşı gecesi kilisenin önüne gelerek slogan atmaya başladı.
Gruptaki taki kişiler ayrıca kilisenin bahçesine 2 adet molotof kokteyli ve üzerinde "1461 yılında fethedilen Trabzon Türktür Türk kalacaktır. T.İ.Ş.K.O.ö yazısı ile Türk bayrağı bulunan mektup attı. Molotof kokteylleri alev almazken, grup daha sonra kilise önünden ayrıldı.Olayın ardından güvenlik kamerası görüntülerinden yola çıkılarak soruşturma başlatıldı. Kamera görüntülerinden tespit edilen M.S.O. (24), U.Ö. (22), M.A. (20) ve B.S. (19), 5 aylık takibin ardından dün akşam Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince yapılan operasyon sonucu Akçaabat ilçesindeki evlerinde gözaltına alındı. Evde yapılan aramada olay günü giyilen siyah deri mont ve T.İ.Ş.K.O yazılı pankart ele geçirildi. Şahıslar Emniyet Müdürlüğündeki ifadelerinde suçlarını itiraf ederek pişman olduklarını ve olay esnasında yanlarında bulunan 5'inci kişinin de M.A. isimli, şu anda askerde olan bir şahıs olduğunu söylediler.Bu kişiler ifadelerinde, T.İ.Ş.K.O. isimli örgütün açık adının Türk İslam Şeriat Komando Ordusu olduğunu, 1970'li yıllarda Ermeni Terör Örgütüne Karşı Abdullah Çatlı ve arkadaşları tarafından kurulduğunu ileri sürdüler.

Gözaltındaki 4 kişi sorgularının ardından Adliye'ye sevk edildi.Bilindiği gibi Trabzon'daki Santa Maria Katolik Kilisesi'nin İtalyan rahibi Andrea Santoro, 5 Şubat 2006'da ayin sırasında Oğuzhan Akdin tarafından tabancayla vurularak öldürülmüştü. Akdin, yargılandığı dava sonucunda 18 yıl 10 ay hapis cezası almıştı.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler