Trabzon'da Kentsel Dönüşüm!

Trabzon'da Kentsel Dönüşüm!

Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında başlayan yıkımları yerinde inceledi.


AK Parti Trabzon milletvekili adayı ve TOKİ eski Başkanı Erdoğan Bayraktar beraberinde Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ile Tabakhane Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında başlayan yıkımları yerinde inceledi.

Yıkım alanında açıklamalarda bulunan Erdoğan Bayraktar Trabzon’un çok önemli tarihi bir kent olduğunu belirterek, “Bu nedenle güneyden kuzeye akan vadilerin hepsinin temizlenmesi ve ıslah edilmesi gerekiyor. Yıldızlı, Zağnos, Tabakhane ve Değirmendere derelerinin temizlenmesi lazım. Zağnos’tan başladık, Tabakhane’den devam ediyoruz. Amacımız Trabzon’un güzelliklerini tekrar ortaya çıkarmaktır” dedi.

Kentsel dönüşümlerin çok zor bir iş olduğuna dikkat çeken Bayraktar, “ Çünkü vatandaş evinden çıktığı zaman gene aynı şekilde bir eve kavuşmak istiyor. Biz de elimizden geldiğince kanunlar çerçevesinde vatandaşımızın hakkını vermeye çalışıyoruz. Ev almak isteyene de yüzde 30 indirimli ev veriyoruz. Vatandaşlarım birebir taleplerini yerine getirmek kanunları elverdiği şekliyle olur. Kentsel dönüşümlerde elimizden gelen en büyük toleransı vatandaşlarımıza göstermeye gayret ediyoruz” ifadelerini kullandı.

 

tabakhane-yikiliyor.jpg

 

Tabakhanede Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında 685 binanın kamulaştırılacağını kaydeden Bayraktar, “Bu binaların 333 ile anlaşma yapıldı. Okullar kapandıktan sonra yıkım çalışmalarına yoğun ağırlık vereceğiz. Bu vadi yemyeşil olacak ve Trabzon’un nefes boruları açılmış olacak. Vadilerin denize kadar açılmasıyla Trabzon’un tarihi özelliği ortaya çıkacak. Bu anlamda bu vadide oturan vatandaşlarımızdan ve tüm Trabzonlulardan destek bekliyoruz. Büyükşehir ile birlikte Doğu Karadeniz’in merkezi olacak Trabzon, yapılan ve yapılacak önemli yatırımlarla bir dünya kenti olacaktır” şeklinde konuştu.

Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, TOKİ ile ortaklaşa yaptıkları kentsel dönüşümlerle Trabzon’un adeta nefes borularının açılacağını kaydederek, “Zağnos Vadisi gibi Tabakhane Vadisi’ni de bu kente yakışır hale getirmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Hak sahipleriyle anlaşmaya vardığımız binaların yıkımların gerçekleştiriyoruz. Ayasofya, Zağnos, Tabakhane ve Çömekçi Kentsel Dönüşüm projelerinin tamamlanmasıyla Trabzon bir dünya kenti olacaktır.

Bu panoramanın ortaya çıkmasında sözün sahibi olan ve bu büyük adımları atmamızda bizlere büyük katkı sağlayan Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan, TOKİ eski başkanımız Erdoğan Bayraktar’a ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Haberler