Trabzon'da İşsizlik Korkusu

Trabzon'da İşsizlik Korkusu

Trabzon'da İşsizlik Korkusu

Destekleme Kararnamesi ile birlikte Türkiye’de 2 bin 600 kişi işsiz kalacak

Trabzon’da 27 tarım danışmanı işsiz kalıyor

TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Trabzon Şubesi Başkanı Cemil Pehlevan yaptığı açıklamada 2016 Destekleme Kararnamesi ile birlikte Trabzon’da 27 Türkiye’de ise 2 bin 600 tarım danışmanının işsiz kalacağını söyledi. Başkan Cemil Pehlevan, 2. Başkan Avni Aydın ve işlerine son verilecek teknik elemanlar yaptıkları açıklamada Trabzon’daki yetkilileri ve siyasîleri bu soruna duyarlı olmaya davet ettiler.

2016 Tarımsal Destekleme Kararnamesi’nin, tarımda istihdam edilen nitelikli personel için “işsizlik kararnamesine” dönüştüğünü ifade eden Pehlevan “Tarımsal yayım ve danışmanlık hizmetlerinin özel sektöre açılması, ‘her köye bir mühendis’, ‘tarım danışmanlığı’ gibi projeler geliştirildi. Kısıtlı olanaklarla da olsa tarım sektörü mühendis, veteriner hekim ve ziraat teknikerleri ile buluşturuldu. Bu buluşmanın sonucunda önemli başarılar elde edildi. Devletin ödediği destekle, tarım danışmanları aylık ortalama bin 500 ile 2 bin lira maaş alıyor. Tarım danışmanları, bitkisel üretimde çiftçilere gübre, ilaç başta olmak üzere girdilerin bilinçli kullanımı, verimliliğin artırılması gibi birçok konuda yönlendiriyor, bilgilendiriyor. Hayvancılıkta hayvan sağlığından, doğru beslemeye, doğumdan pazarlamaya kadar birçok konuda destek oluyorlardı.” diye konuştu.

SİYASÎLERE SESLENDİLER

Açıklamaya şöyle devam edildi: “Sayın Bakan Faruk Çelik’e, Sayın Bakan Süleyman Soylu’ya ilimizin milletvekileri Ayşe Sula Köseoğlu’na, Salih Cora’ya, Adnan Günnar’a, Muhammet Balta’ya ve Haluk Pekşen’e sesleniyoruz. Yol yakınken uygulama tebliği çıkmamışken yeni dönem için sözleşmeler imzalanmadan bu yanlıştan vazgeçilip 2016 Tarımsal Desteklemeler Kararnamesi yeniden gözden geçirilerek ilimizde 27 Türkiye’de 2600 teknik eleman bayrama işsiz girmesin. Yapılan yeni düzenleme, çalışan 2 bin 600 tarım danışmanının işsiz kalmasına neden olacak. Ayrıca danışman olma umudu ile sertifika alan ve sınava girip kazananların umudu da bitecek. ‘Teknik elemanları tarlaya bahçeye çiftçinin ayağına göndereceğim.’ diyen Sayın Bakan Çelik 2 bin 600 teknik elemanı neden üretimden alıkoyup işsizliğe mahkûm ediyor.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler