Trabzon'da İşe Yerleştirmeler Arttı

Trabzon'da İşe Yerleştirmeler Arttı

Trabzon Valisi A. Celil Öz, İl İstihdam Kurulu toplantısında Trabzon Çalışma ve İş Kurumu tarafından yapılan çalışmaların genel bir değerlendirmesini yaptı.

Trabzon Valisi A. Celil Öz, İl İstihdam Kurulu toplantısında Trabzon Çalışma ve İş Kurumu tarafından yapılan çalışmaların genel bir değerlendirmesini yaptı.

İŞKUR üzerinden özel sektörde işe yerleştirme oranlarının geçen yıla oranla yüzde 15 oranında arttığını belirten Trabzon Valisi A. Celil Öz   "İşverenlerden alınan açık iş ve işe yerleştirme sayılarında 2014 yılına göre daha başarılı bir dönem geçirdiğimizi söyleyebiliriz. Geçen yılın aynı dönemine göre karşılaştırma yapıldığında işverenlerden alınan açık iş sayısında % 29; işe yerleştirme sayısında da % 15 oranında artış sağladığımız görülmektedir. Sanayi sektörünün çok fazla olmadığı ilimizde İŞKUR üzerinden özel sektör işyerlerine 8 bin 149 kişinin işe yerleştirilmesi ilimiz için önemsenecek bir durumdur. Özellikle 2009 yılından itibaren her yıl işe yerleştirme skalasını artıran İŞKUR’un ilimiz istihdam yapısı üzerinde gösterdiği başarı takdire şayandır” dedi. 

Trabzon Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü’nün bireysel danışmanlık hizmeti verme konusunda Türkiye birincisi olduğunu belirten Vali  Öz “İŞKUR Bireysel Danışmanlık hizmetini 2014 yılında 30 bin 760 kişiye verirken 2015 yılında bu sayıyı % 78 oranında artırarak  54 bin 727 kişiye iş ve meslek danışmanlığı hizmeti verilmiştir. iş danışmanlığı hizmetinden faydalananların bin 715’inin mesleki eğitim kurslarına yönlendirildi.. Düzenlenen mesleki eğitim programlarına 2015 yılında 75 programdan bin 278 kişi faydalanmıştır. Kendi işini kurmak isteyenlere yönelik 13 girişimcilik programı açılarak 312 kişinin yararlanmıştır. Özellikle işbaşı eğitim programlarında 2015 yılında büyük sıçramayla bin 708 kişiyi bu programlardan faydalandırıldığını söyledi.   

Toplum Yararına programlardan bin 350 kişi faydalandığını ifade eden Vali Öz 2015 yılı sonu itibariyle 9 bin 717 kişinin işsizlik ödeneği için Trabzon Çalışma ve İş Kurumu’na müracaat ettiğini, bunların 4 bin 968’inin işsizlik ödeneği almaya hak kazandığını söyledi. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Haberler