Trabzon'da HES'lere Denetim

Trabzon'da HES'lere Denetim

Meclisin komisyon üyeleri HES inşaatlarına ani baskınlar ve denetimler yapıyor..


Trabzon İl Genel Meclisi, il genelinde yapılan HES inşaatlarının mevzi imar planları ile ilgili olarak sıkı bir takibe başladı.

Trabzon İl Genel Meclisi, HES yapımı aşamasında kendisine tanınan mevzi imar planları ile ilgili olarak bölgede sıkı bir denetime başladı. İmar Komisyonu üyeleri zaman zaman HES yatırımcılarının bilgisi zaman zaman da bilgileri dışında HES yapım sahalarına giderek mevzi imar planlarına uygun çalışma yapıp yapmadıklarını denetliyor. Komisyon üyeleri, sıkı denetimlerinde eksik gördükleri uygulamalar ile ilgili raporlar tutuyor. Bilindiği gibi HES’lerin mevzi imar planları ile ilgili çalışmalar yönetmenlik değişikliği İl Genel Meclislerine verilmişti. İl Genel Meclisi başkanı Haydar Revi HES’lerle ilgili olarak üretilen elektrikten de İl Özel İdareleri’ne pay verilmesi için de bazı girişimleri olmuştu.

Trabzon İl Genel Meclisi İmar Komisyonu Başkanı Arslan Dilaver, HES inşaatları ile ilgili olarak yaptıkları mevzi imar planları çalışmasında kılı kırk yardıklarını belirterek “HES’ler gerekli, ama doğa da gerekli. HES istemeyiz demekle, ‘Su akar, Türk bakar’ dedik yıllarca. Ama doğanın vahşice katledilmesine de izin veremeyiz. Bu işin orta dengesi mutlaka vardır ve olacaktır da” dedi.

Meclisin HES’lere mevzi imar planları veren komisyonda Arslan Dilaver, Zeki Cin, Selahattin Cebi, Yüksel Coşkun, Hasan Albayrak, Şenol Bahadır ve Hasan Yiğit bulunuyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler