Trabzon Turizmde Önemli Mesafeler Aldı

Trabzon Turizmde Önemli Mesafeler Aldı

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Turizm İşletmecileri Ve Seyahat Acenteleri Derneği Başkanı Murat Çavga Ve Yönetim Kurulu Üyelerini Kabul Etti

           Trabzon Turizmde Önemli Mesafeler Aldı. Yapacağımız Koordineli Çalışmalarla İlimizde Turizmi Dört Mevsime Yayarak Kalıcı Hale Getireceğiz 

Vali Öz, “Trabzon turizm açısından önemli mesafeler aldı ve beklenenin üzerinde bir kapasiteye ulaştı. 3 milyon ziyaretçiyi ilimize çekecek bir potansiyelimiz var ve bu artarak devam ediyor.

            Başta Arap turizmi olmak üzere yabancı turizm ağırlıklı ve yerli seyahatlerin de artış gösterdiği bir turizme doğru hızla ilerliyoruz.

            Kamu kurumlarının ve yerel yönetimin yanında sivil toplum kuruluşları ile işletmelerimizi de işin içine çekerek belli kurallar koyup, denetim mekanizmaları oluşturmalıyız. Böylece hem kaliteyi hem de kapasiteyi geliştirmiş oluruz. Kayıt dışı işletme ve işlere, düzensiz konulara, düzensizlik yapanlara karşı hep birlikte mücadele vermeliyiz ki turizm kalıcı ve uzun vadeli olsun.

            Yol, yeşilyol, altyapı gibi konuların yanında Alacahan gibi yeni ziyaret ve destinasyon alanları oluşturulması yönünde de önemli çalışmalar var. Ancak yeni yapılan oteller ve diğer hizmet sektörlerinin dışında; kural, sistem, insana saygı, turistlerin huzuru ve rahatı açısından da yapılması gereken çalışmalar var. Bunları birlikte yaparsak daha iyi netice alırız. O yönüyle sizlerin bu şekilde teşkilatlanmanız önemlidir. Turizmi hem mevsim, hem de konu alanında genişletmemiz lazım” dedi.

            Önümüzdeki günlerde kapsamlı olarak turizmin ele alınacağı geniş katılımlı bir toplantı yapmayı planladıklarını ifade eden Vali Öz, “Bu toplantıda hem 2014’ün genel bir toplantısını yapacağız hem de 2015 için de hedeflerimizi ortaya koyacağız” dedi.

            Turizm İşletmecileri ve Seyahat Acenteleri Derneği Başkanı Çavga da, Trabzon’un bir turizm kenti olduğuna vurgu yaparak, bu alanda yapılacak olan her türlü çalışmaya dernek olarak destek vereceklerini ifade etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler