Trabzon HSM Diş Taraması Yapıyor

Trabzon HSM Diş Taraması Yapıyor

Trabzon Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından İlkokul 1. ve 4. Sınıflarda diş taraması yapıyor.

Ağız ve diş sağlığının iyileştirilmesi, çocukluk döneminde alınan önlemlerle sağlanacağından; il genelinde Trabzon Halk Sağlığı Müdürlüğü, Koruyucu Ağız ve Diş Sağlığı Programı kapsamında, tüm ilköğretim okullarında 1. ve 4. sınıflara devam eden yaklaşık 20000 öğrenciye diş taraması yapılıyor.

Düzenlenen taramalar kapsamında, bugün saat 11.00’de, Akçaabat Atatürk İlköğretim Okulunda ağız diş taraması yapıldı. Taramaya Akçaabat Kaymakamı Soner ŞENEL, Trabzon Halk Sağlığı  Şube Müdürü Dr.Aynur Yıldız YAYLI, Haçkalıbaba Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm.Dr. Mustafa AYDIN, Toplum Sağlığı Merkezi Sorumlu Hekimi Dr.Alper KALKIŞIM, Akçaabat Atatürk İlköğretim Okulu öğretmen ve öğrencileri  katıldı. Yapılan diş taramasının ardından, Haçkalıbaba Devlet Hastanesi tarafından, öğrencilere diş fırçası ve macun dağıtıldı.

hsm.jpg

Akçaabat’ta 27 ilköğretim okuluna gidilip 1390 öğrencinin diş taraması yapılmıştır. Taramalar, Akçaabat’ta 05.03.2015 tarihinde başlamış olup bu hafta itibarıyla sona erecek. Akçaabat’ta yapılan taramaların bugüne kadarki kısmını Çarşıbaşı Toplum Sağlığı Merkezinden Dt. Cem YILMAZ ve Şalpazarı İlçe Devlet Hastanesinden Dt. Muhsin KÜÇÜK yapmışlardır. Bu hafta başından itibaren taramalara Akçaabat Haçkalıbaba Devlet Hastanesi Diş Hekimleri de katılmışlardır.

Akçaabat’ta ki taramalar 3 Nisan tarihinde sona erecektir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler