Trabzon Etkinlikleri Akçaabat'ta Gerçekleştirildi

Trabzon Etkinlikleri Akçaabat'ta Gerçekleştirildi

8. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları kapsamında düzenlenen ''Trabzon Etkinliği'', Akçaabat Fatih Stadı'nda gerçekleştirildi.

Türkçe Öğretimi Derneğince (TÜRKÇEDER) tarafından bu yıl ''Aynı Dili Konuşuyoruz'' ana temasıyla sekizincisi düzenlenen ''Uluslararası Türkçe Olimpiyatları''na katılan 750 öğrenciden 56'sı, Akçaabat Fatih Stadı'nda düzenlenen etkinlikte Akçaabat'lıların karşısına çıktı.

Programın açılış konuşmasını yapan Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, olimpiyatların bu yılki ilk etkinliğinin Trabzon'da düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.      Etkinliği hiçbir karşılık beklemeden organize edenlerin, Türk kültürünü dünyaya tanıtmayı sağladığına dikkati çeken Gümrükçüoğlu, ''Bu organizasyon, Türklerin barış ve kardeşlik anlayışının dünyayla buluşmasıdır. Trabzon bu tür etkinliklere ev sahibi olmaya her zaman hazırdır'' dedi. Daha sonra 22 ülkeden etkinliğe katılan 56 öğrenci, Türkçe şiirler ve şarkılar seslendirip, Türk kültürünün önemli simgelerinden Karagöz-Hacivat oyununu oynadı. Etkinliğin finalinde kolbastı gösterisi sunan öğrenciler, kapanışı da hep birlikte okudukları şarkıyla yaptı.

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Haberler