Trabzon Devleri Solladı

Trabzon Devleri Solladı

Trabzonspor fırtınası sadece Türkiye'de değil Avrupa'da da esmeye başladı.

Trabzonspor fırtınası sadece Türkiye'de değil Avrupa'da da esmeye başladı. Yeni bir kadro ile sezona start veren bordo-mavili takım, gösterdiği süper performansla liderlik koltuğunu kimselere bırakmıyor.

 

Trabzonspor oynadığı 11 karşılaşmada 8 galibiyete imza atarak şampiyonluktaki iddiasını kanıtlarken, başarısıyla Türkiye sınırlarını da aştı. Karadeniz  Fırtınası aldığı galibiyet sayısına göre Avrupa'da zirvede bulunan takımlar içinde ilk yedi arasına girdi. Trabzonspor, aynı zamanda Avrupa'nın liderleri arasında en az puan kaybeden ekiplerden biri olarak göze çarpıyor.

 

Geçen sezon 7. sıradaydı

 

Trabzonspor, 2007-2008 sezonu 11. haftası sonunda 4 galibiyet, 4  beraberlik ve 3 mağlubiyet alarak topladığı 16 puanla 7. sırada yer almıştı. Aynı  hafta sonunda rakip ağlara 14 gol gönderirken, kendi kalesinde 11 gol görmüştü.

 

Maç eksiğine rağmen

 

Trabzon böylesine süper bir sezon geçirirken, sadece Avrupa'nın lider takımlarını değil futbolda marka olmuş ekiplerini de solladı. Bordo-mavililer, topladığı 26 puan ile İngiltere'den Manchester United, Arsenal, Aston Villa, İspanya'dan Real Madrid, Villarreal, Fransa'dan Marsilya, Almanya'dan Bayern Münih, Berlin, İtalya'dan Milan, Juventus, Portekiz'den Benfica, İskoçya'dan Rangers, Hollanda'dan Ajax ve Yunanistan'dan Olympiakos'u geride bıraktı. İskoçya, Fransa, İngiltere, Almanya ve İtalya'da oynanan hafta sayısı fazla olmasına rağmen Trabzon 26 puanla üst sıralarda kendine yer bulmayı başardı.

 

Trabzon'un geride bıraktığı devler

 

M. United, Arsenal, Aston Villa, Marsilya, Bayern Münih, Hertha Berlin, Milan, Juventus, Benfica, Rangers, Ajax, Olympiakos, Real Madrid, Villarreal,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Spor