Trabzon Büyükşehir Kent Konseyi Kadın Meclisi Kongresi Yapıldı.

Trabzon Büyükşehir Kent Konseyi Kadın Meclisi Kongresi Yapıldı.

Trabzon Büyükşehir Kent Konseyi Kadın Meclisi Kongresi Yapıldı.

Trabzon Büyükşehir Kent Konseyi Kadın Meclisi Kongresi Yapıldı.

Trabzon Büyükşehir Kent Konseyi Kadın Meclisi  Olağan Genel  Kongresi  Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezinde yapıldı.  Divan Heyetinde Büyükşehir Kent Konseyi Başkanı Mustafa Yaylalı, Yol-iş Sendikası 1 Nolu Şube Başkanı  Hasan Basri Hatipoğlu ve Prof. Dr. Hülya Kalaycıoğlu   yer aldı.

Genel Kurul açılış konuşmasını yapan Mustafa Yaylalı; “Büyükşehir olan Trabzon’umuz da Trabzon Kent Konseyi tüm mülki idare sınırlarını içermek ve bileşenlerini de bu şekilde yenilemek amacı ile çalışmalarına başlamıştır. Bu bağlamda İlçelerimizde de Kadın Meclisleri Kurulacaktır. Sırasıyla Gençlik Meclisi , Çocuk  Meclisi , Engelli Meclisi, Emekliler Meclisi kongreleri de önümüzdeki günlerde yapılacaktır.  Kent Konseyi çalışmalarında ön yargılar  ve siyasi  bakış açısı mutlaka bir kenara bırakılmalı, Trabzon için ortak akıl üretmeliyiz diyen Yaylalı burada tartışılan ve konuşulan her şeyi ilgili  birimlere iletilecek, sorunlara  birlikte çözüm arayacağız dedi.

Mustafa Yaylalıdan sonra söz alan Yol-İş Sendikası Başkanı Hasan Basri Hatipoğlu kadın   işçileri  özellikle SSK için uyardı. Avrupa’da çalışan işçiler  beş lira düşük maaş olsun ama mutlaka sigortamız yapılsın diye dikkat gösteriyor bizim ülkemizde maaş yüksek olsun sigorta olmasa da olur mantığıyla hareket ediliyor.  Aradan yıllar geçtikten sonra işin ciddiyetinin farkına varılıyor fakat geri dönüşümü olmadığı için çalışanlarımız mağduriyet yaşıyor  dedi.

Dilek ve temennilerin ardından  bir çok kurum temsilcilerinin katıldığı kongrede Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanlığına mevcut başkan  KTÜ Orman Fakültesi Orman Endüstri Mühendisliği Bölümü Öğretim üyesi Prof. Dr. Hülya Kalaycıoğlu  oy birliğiyle   yeniden seçildi.

Trabzon Büyükşehir  Kent Konseyi Kadın Meclisi  Yönetim Kurulu şu şekilde oluştu.

Başkan: Prof. Dr. Hülya Kalaycıoğlu

Yürütme Kurulu;

Fulya Bankoğlu, Selma Hacısalihoğlu, Nermin Dihkan, Zehra Ermiş, Elif Akgün, Vesile Tekmen, Fatma Civan Karahasan, Bahar Bostan, Esra Akyüz Aslantürk, Selma Erdoğan Özkan, Özlem Aslantürk, Aslıhan Alp, Huri Soydeğer, Merve Öztürk,  Zeliha Çergel, Sezer Atal,  Nadiye Akyüz.

kent-konseyi1.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler