TOKİ Hattı Tartışması

TOKİ Hattı Tartışması

Yıldızlı TOKİ Konutları ile Akçaabat ve Trabzon arasında ulaşımı hangi kurumun ne şekilde sağlayacağı yönündeki tartışma giderek büyüyor

Yıldızlı TOKİ Konutları ile Akçaabat ve Trabzon arasında ulaşımı hangi kurumun ne şekilde sağlayacağı yönündeki tartışma giderek büyüyor. Akçaabat Minibüsçüler Odası Başkanı Abdullah Sevim’in, "Bu hatların taşımacılığını Akçaabatlı minibüsçüler yapmalı. Bu konuda siyasiler engellemede bulunuyor. Yıldızlı’da kurulan kooperatif taşıma yapmak istiyor. Ama bu yasal olarak mümkün değil’ sözlerinden sonra SS Yıldızlı Trabzon TOKİ Yeşiltepe Otobüsçüler ve Minibüsçüler 1 Nolu Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Hakan Can, insanların rahat yolculuk yapabilmesi için hizmet yapmak için hat talebinde bulunduklarını ifade etmişti.
Bu açıklamalardan sonra son olarak Yıldızlı’da ikamet eden M plakalı dolmuşçular adına yapılan açıklamada, S plakalı olarak TOKİ’den yolcu taşınmasına karşı oldukları belirtildi.
Dolmuşçular adına açıklama yapan Hikmet Ateş, Akçaabat hatlarının iptal edilerek TOKİ’den Akçaabat ve Trabzon’a taşımacılık yapmaya hazır olduklarını dile getirerek, "Trabzon Valiliği’nin 28.12.2006 tarih 2006/73 sayılı oluru ile Akçaabat-Trabzon-Söğütlü-Mersin güzergahında çalışan ticari minibüsler araç çokluğu nedeniyle rızaen 2 plaka birleşerek tek plaka olarak çalışmaktadır. Ayrıca yarıya inen araç sayısının 140 tanesi bir gün, 140 tanesi bir gün çalışmaktadır. Bizler Yıldızlı Beldesi sınırları içinde ikamet eden M plakalı ticari araç sahipleriyiz. Bizimde M plaka sahipleri olarak Yıldızlı’da yerlerimiz var. ‘Yol ver hat al’ diye pazarlık yapılarak kamulaştırma yapıldığı nerede görülmüştür. Bizler TOKİ – Akçaabat, TOKİ – Trabzon arası M plakalı olarak çalışmak için haklarımızı sonuna kadar savunmak durumundayız. Bizler, Akçaabat – Trabzon hattından feragat etmeye hazırız. Plakalarımızı ayırarak tek plaka haline getirip TOKİ konutlarından Trabzon ve Akçaabat’a, Yıldızlı’da ikamet edenler olarak çalışmak isteriz. Bizde kooperatif kurarız. Hak sahibi olmayanların, Yıldızlı dışında ikamet eden kişilerin, başka kooperatife kayıtlı olan kişilerin kooperatif kurarak hak elde etmeye çalışmaları çok yanlıştır. (M, D, T) plakalarda Bakanlar Kurulu kararı ile tahdit olan bir ilde S plakalarla hat verilirse Akçaabat’ın 14 beldesi ve 56 köyüne herkes S plakalarla hat alma yoluna gidecektir" dedi.

BELEDİYE TAŞIYACAKSA SÖZÜMÜZ YOK
Trabzon Valisi Nuri Okutan’dan bu soruna çözüm bulmasını beklediklerini kaydeden Ateş, açıklamasında şu ifadelere yer verdi; "Yıldızlı Belediyesi kendisi otobüs alsın, siyah plaka taksın taşımacılık yapsın. Buna kimsenin bir diyeceği yok. Ancak taşıma hakkı olmayan S plakalara buraya güzergah verilmesi veya talep edilmesi yanlıştır. Kooperatif kuran arkadaşlar hak sahibi değildirler. Bazı arkadaşların buranın sonucunu bekledikleri ve bu araçlara izin verilmesi halinde tahdidin delineceğini ve kendilerinin kooperatif kurarak S plaka ile hat kurarak yolcu taşımak için Akyazı – Söğütlü – Darıca – Mersin – Adacık vs. gibi beldelerden taşımacılık yapmak için harekete geçecekler. Yıldızlı’da ticari M plakalı minibüsçüler olarak hak sahibi biziz. Sayın Valimizin konuyu bir an önce çözüme kavuşturmasını talep ediyoruz"

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler