TMO Akçaabat'ta Başlıyor

TMO Akçaabat'ta Başlıyor

TMO Akçaabat'ta Başlıyor

TMO AKÇAABAT TA FINDIK ALIMINA BAŞLIYOR

Akçaabat Ziraat odası başkanı Mustafa Hikmet EYÜPOĞLU ilçemizde 250 rakım aşağısında fındık hasadı tamamlanmıştır yüksek mahallerimizde devam etmektedir. Üreticilerimizden gelen taleplerde TMO (Toprak Mahsulleri Ofisi)nin Arsin ve Beşikdüzü ilçelerinde bulunan alım noktalarının ilçemize olan uzaklığından ötürü çiftçilerimiz ürün satışında problem yaşamakta idi.

TMO Genel Müdürlüğü ve Bölge Müdürlüğü ile yaptığımız görüşme ve toplantılar sonucunda 21.09.2017 Perşembe gününden itibaren Akçaabat Yeni mahallede METEROLIJİ KARŞISI NO:27 kiralanan alım noktasında ilçemizde fındık alımına başlanacaktır. Bu görüşmelerde bize destek veren Trabzon Milletvekili Dr. Adnan GÜNNAR’ a çiftçilerimiz adına teşekkür ederim.

Çiftçilerimizin TMO ya fındık satabilmek için bu günden itibaren TMO internet sayfasından tmo.gov.tr adresinden randevu almaları ve İlçe tarım Müdürlüğünden alacakları Çiftçi Kayıt sistemi evrakı ile ürünlerini teslim etmeleri gerekmektedir.

TMO fındık alımı dekar başına 130 kg a çıkarılmıştır. Bu sezon fındık teslim edenlerin fiyat ortalamalarında 10 TL altına düşmemektedir. TMO ilçemizde fındık alımı serbest piyasadaki fiyatında yükselteceği kanaatindeyiz.

            Çiftçilerimizden talebimiz fındıktaki çürük ve buruşukları iyi ayırır ve kuruturlarsa hem kendileri hem ülkemiz için faydalı olacak fındık randımanı daha da yükselecektir. TMO internet sayfasından randevu almakta güçlük çeken üreticilerimize odamızda yardımcı olacağız. İfadelerini kullandı.  

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Haberler