Tiyatro Festivali’ Trabzon’da Başladı

Tiyatro Festivali’ Trabzon’da Başladı

Uluslar Arası Karadeniz Tiyatro Festivali’ Trabzon’da Başladı

Kültür Sanat Şehri Trabzon Bu Tür Festivallerle Yarınlara Barış Ve Kardeşlik Mesajı Vermektedir

Devlet Tiyatroları Tarafından Bu Yıl 17. Si Düzenlenen Ve 8 Ülkenin Katıldığı ‘Uluslar Arası Karadeniz Tiyatro Festivali’ Trabzon’da Başladı

Yürüyüş öncesi Atatürk Alanı’nda düzenlenen törene Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Garnizon Komutanı Albay Okçin Akşit, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Nejat Birecik, İl Emniyet Müdürü Murat Köksal, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Trabzon Devlet Tiyatrosu Müdürü Uğur Keleş ile çok sayıda sanatçı ve vatandaş katıldı.

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz yaptığı konuşmasında, Trabzon’un kültür sanat şehri olduğuna vurgu yaparak, “17. Uluslar arası Karadeniz Tiyatro Festivali bizlere sanatın tüm zenginliklerini yaşatıyor. Trabzon, mazisinden bugüne yaptığı etkinliklerle bir kültür, sanat ve edebiyat şehri olduğunu ortaya koymuştur. Bu niteliğini güçlendiren en önemli unsurlardan birisi de Trabzon Devlet Tiyatromuz ve 17. Uluslar arası Tiyatro Festivalidir. Trabzon yine 41.sini gerçekleştirdiği resim ve görsel sanatlar sergisiyle de Türkiye’de örnek şehirlerden birisi olmayı başarmıştır. Geleneğine, kültürüne, sanatına, edebiyatına ve taşıdığı köklü medeniyetin bütün izlerine sahip olan Trabzon bu festivallerle yarınlara da barış, kardeşlik mesajı vermektedir. Festivalin dolu dolu yaşanmasını diliyor, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Nejat Birecik de “Devlet Tiyatrolarının 8 ayrı festivali var. 6’sı uluslar arası ama en kişiliklisi Trabzon’dur. Trabzon’da devlet, belediye ve STK’lar tiyatro konusunda çok güzel çalışmalar yapıyor. Uluslar arası festival ülkemiz için çok büyük önem arz ediyor. Bu festivaller tiyatronun yarınlarına önemli katkılar sunacaktır” dedi.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ise, “İnsan sevgisi ve uygarlığın şehri olan ilimizde bugün tiyatro festivalinin 17.sini hep birlikte yapıyoruz. Trabzon’un kültür, sanat ve medeniyet kendi olduğunu gösteren en önemli organizasyonlardan birisi Tiyatro Festivalidir. Trabzon halkını bu güzel etkinlikleri izlemeye davet ediyor, ilimize gelen misafirlerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç konuşmasında; “Trabzon’umuz her zaman ifade ettiğimiz gibi tarih şehri, kültür sanat ve medeniyet şehridir. Kültürel ve sanatsal özellikleriyle fark oluşturan bir şehir.  17. si düzenlenen bu festivale katkı sağlayan herkese teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Trabzon Devlet Tiyatrosu Uğur Keleş ise; “Trabzon var oluşundan beri medeniyetlere ev sahipliği yapmış ve kültürler arası etkileşimde önemli rol oynamış bir şehirdir. Bugün 17.sini yaptığımız festivalde şehrin tarihinin, güven veren ve sanata kol kanat geren yapısının büyük etkisi vardır” şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Vali Öz, beraberindeki protokol üyeleri, Türkiye, İran, Azerbaycan, Slovakya, Hindistan, İspanya, Ukrayna ve KKTC ülkelerinin tiyatro ekipleri ve vatandaşlar, Kanuni Mehteran Takımı eşliğinde Atapark’taki Haluk Ongan Sahnesine kadar festival yürüyüşü gerçekleştirdi. Osmanlı kıyafetlerini yansıtan atlı ekipler ise yürüyüşe ayrı bir renk kattı.

Bugün start alan festival 20 Mayıs’ta sona erecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler