TİSKİ Akçaabat Belediye Binasından Ayrılıyor mu?

TİSKİ Akçaabat Belediye Binasından Ayrılıyor mu?

TİSKİ Akçaabat Belediye Binasından Ayrılıyor mu?

Trabzon’un büyükşehir statüsüne kavuşmasıyla Trabzon Büyükşehir Belediyesi bağlı kuruluşu olarak kurulan ve il genelinde faaliyetlerini sürdüren Trabzon İçme suyu ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (TİSKİ), ilçelerdeki yapılanma çalışmalarında önemli mesafeler kat etti.

 

TİSKİ bünyesinde Trabzon’un 18 ilçesini kapsayan toplam 6 şube müdürlüğü kurulurken her ilçede de ilçe şeflikleri oluşturuldu. Söz konusu yapılanma kapsamında Ortahisar ve Maçka ilçelerini kapsayan 1. Bölge şube müdürlüğü, Akçaabat ve Düzköy ilçelerini kapsayan 2. Bölge şube müdürlüğü, Vakfıkebir, Beşikdüzü, Tonya, Çarşıbaşı ve Şalpazarı ilçelerini kapsayan 3. Bölge şube müdürlüğü, Of, Çaykara, Dernekpazarı ve Hayrat ilçelerini kapsayan 4. Bölge şube müdürlüğü, Sürmene, Araklı ve Köprübaşı ilçelerini kapsayan 5. Bölge şube müdürlüğü ve Yomra ile Arsin ilçelerini kapsayan 6. Bölge şube müdürlüğü oluşturuldu.

 

Oluşturulan şube müdürlükleri küçük ölçekli yapım-bakım-onarım çalışmalarıyla görevlendirilirken; abone, tahakkuk, fatura tahsilâtı, kayıp-kaçak takibi, kesme-bağlama ve basit onarımlar içinde her ilçede şeflikler oluşturuldu.

 

Konuyla ilgili olarak değerlendirmelerde bulunan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu her ilçede teşkilatlanmakta olan TİSKİ’nin vatandaşa hizmeti en kısa süre içinde en kaliteli şekilde ulaştırma çabası içinde olduğunu kaydederken, “Şube müdürlüklerimiz sorumlu oldukları ilçelerdeki genel işleri yürütecekler. İlçelerimizde vatandaşlarımızın sürekli almak durumunda oldukları hizmetleri ise her ilçede şube müdürlükleri bünyesinde oluşturulan şeflikler yürütecek” diye konuştu.

 

İLÇE ŞEFLİKLERİ İŞ MAKİNESİ VE EKİPMANLARLA DONATILACAK

 

Trabzon’un 18 ilçesinden 13’ünde oluşturulan şefliklerin hizmet vermeye başladığını diğer 5 ilçede de binaların dizayn edilmekte olduğunu ve yaklaşık 1 ay sonra tüm ilçelerde şefliklerin hizmet vereceğini belirten Başkan Gümrükçüoğlu, şefliklerin ayrıca gerekli olan iş makinesi ve ekipmanlarla donatılacağını kaydetti.

 

Her ilçede su tankeri, vidanjör, faun, arazöz, pick-up, kombine onarım aracı ve kanal kazıyıcı loder gibi araçların bulunacağını belirten Gümrükçüoğlu sözlerini şu şekilde tamamladı: “2014 yılı içerisinde TİSKİ bünyesine toplamda 2 milyon 996 maliyetle 10 adet kanal kazıyıcı loder, 10 adet pikap, 3 adet su arozözü ve 1 adet treyler alındı. Ve bunlara ek olarak 8,5 milyon TL’ye 45 yeni araç ve iş makinesi alımı gerçekleştireceğiz. Devlet Malzeme Ofisi’nden (DMO) temin edeceğimiz bu araçların Mart sonu gibi elimizde olmasını planlıyoruz. Böylece TİSKİ yeni sezona tüm ilçelerde en iyi şekilde örgütlenmiş olarak girecektir. TİSKİ, her şeyin en iyisine layık olan Trabzon halkına hizmetin en kalitelisini en hızlı şekilde verecek.”

 

Öte yandan Akçaabat’ta TİSKİ’nin Helen Akçaabat Belediyesi’nin zemin katında bulunan Tahsilat Müdürlüğü’nün de özel bir mülke kiracı olarak taşınacağı öğrenildi. Henüz resmi anlaşmanın yapılmadığı TİSKİ Tahsilat Müdürlüğü için İnönü caddesinin bir arka sokağında yıllık 15 bin liraya bir dükkan kiralanması için girişimlerin başladığı bilgisine ulaşıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Haberler